Помер видатний художник з Долини Олег Лаврів


У ніч з 9 на 10 серпня пішов з життя художник, директор Долинської художньої школи Олег Лаврів.

Про це в мережі написав голова Долинської ОТГ Володимир Гаразд, передає Бліц-Інфо.

"Сьогодні вночі передчасно пішов у засвіти Олег Лаврів, - директор Долинської художньої школи, видатний художник, чудова людина і надійний товариш. Олег Іванович був неперевершеним пастелистом, а Його роботи прикрашають сотні домівок та офіційних установ як в Україні, так і за кордоном. Олег був веселої вдачі, мав чудове почуття гумору, був хорошим керівником, педагогом, добрим батьком, люблячим дідусем та коханим чоловіком. Спочивай з Миром, дорогий друже Олеже... Память про Тебе завжди житиме у наших серцях... Долинська громада сумує разом з вами, дорога родино...", - написав голова ОТГ.

Довідково: Олег Лаврів народився 9 квітня 1957 року в м. Караганді (Казахстан), у сім’ї репресованих. Як пригадує сам художник, коли одинадцятирічним хлопцем приїхав з батьком вперше на Україну, то дивувався – як тут красиво, скільки фруктів, яка чудова природа!
Вже тоді подумав, що житиме лише в Україні, на рідній землі. Закінчивши 8-ий клас, насправді приїхав на Батьківщину, вступив у Вижницьке училище прикладного мистецтва.

Після служби в армії працював художником оформлювачем в Івано-Франківську. А коли на фізико-математичному факультеті Івано-Франківського державного педагогічного інституту ім. В. Стефаника відкрили першу групу художників – став студентом. У 1991 році з відзнакою закінчив художньо-графічний факультет цього вузу. Після закінченню інституту працював вчителем образотворчого мистецтва в гімназії-інтернаті м. Долини. Були й різні чиновницькі посади, але, як зізнався художник, це не його справа. Його покликання – малювання. Олег Лаврів відомий як портретист, а ще колеги по цеху вважають, що він один з найкращих в Україні майстрів, які володіють технікою пастелі. Його роботи, як зазначила мистецтвознавець Христина Береговська, написані «сповіданою душею».

Олег Лаврів організував ряд персональних виставок, які отримали позитивні відгуки преси. Багато робіт художника зберігається у приватних колекціях цінителів мистецтва як в Україні, так і за кордоном, йдеться на сайті Давній галич.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!