Понад 1,5 млн користувачів Facebook отримають компенсації від соцмережі


Майже 1,6 млн користувачів Facebook отримають щонайменше 345 доларів компенсації від соцмережі через порушення конфіденційності.
Загалом компанія має виплатити понад 650 млн доларів. Таке рішення ухвалив федеральний суддя США Джеймс Донато, пише The Guardian, передає Громадське.

Проти Facebook подали колективний позов в Іллінойсі у 2015 році. Соцмережу звинуватити у використанні фототегів та інших біометричних даних без дозволу користувачів.

Донато назвав компенсацію однією з найбільших виплат за порушення конфіденційності.

«Це дасть щонайменше 345 доларів на руки кожному, хто зацікавлений у компенсації», — написав він, назвавши це «великою перемогою для користувачів у галузі цифрової конфіденційності».

Джей Едельсон, повірений із Чикаго, який подав позов, каже, що чеки можуть бути надіслані поштою протягом двох місяців, якщо рішення не буде оскаржене.

«Ми раді, що домоглись врегулювання, відтак ми можемо розв'язати це питання, що відповідатиме інтересам нашої спільноти та наших акціонерів», — відреагували на рішення у Facebook.

У чому суть справи

Гіганта соціальних мереж у позові звинуватили в порушенні закону про конфіденційність Іллінойсу. Facebook не отримав згоди перед використанням технології розпізнавання облич для сканування фотографій, завантажених користувачами.

Закон штату про конфіденційність біометричної інформації дозволяє споживачам подавати до суду на компанії, які не отримували дозволу на збір таких даних. Справа вилилась у колективний позов.

Facebook відтоді змінив свою систему розпізнавання фотографій.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!