Понад 340 млн. грн. ЄСВ сплачено платниками податків Івано-Франківська


Упродовж жовтня-грудня 2013 року суб’єкти господарювання, які перебувають на обліку у Івано-Франківській ДПІ сплатили 344,4 тис.грн. єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Про це повідомила начальник відділу адміністрування єдиного соціального внеску Оксана Ястріб.

Вона нагадала, що фізичним особам-підприємцям, які працюють на загальній системі оподаткування, доплату за результатами річного звіту з ЄСВ необхідно здійснити до 10 лютого 2014 року, самозайнятим особам – до 1 травня 2014 року. В ці ж терміни необхідно подати до органу Міндоходів річні звіти з ЄСВ.

Фізичні особи-підприємці – платники єдиного податку, які працюють без найманих працівників, повинні сплатити єдиний внесок, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за звітним кварталом (за ІV квартал 2013 року – до 20 квітня 2014 року). Річний звіт з ЄСВ до органу Міндоходів необхідно подати до 10 лютого 2014 року.

Нагадаємо, що процедуру адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування Міністерство доходів і зборів України розпочало з 1 жовтня 2013 року. Саме з цього періоду суми нарахованого єдиного внеску підлягають сплаті на рахунки органів Міндоходів, відкриті в органах Державної казначейської служби України.