Понад 5 тисяч осіб планують відвідати Йорданське освячення води на франківській Бистриці


З празником Господнього Богоявлення тісно пов’язане Велике, або Йорданське водосвяття.

Ця священна традиція Східної Церкви сягає перших віків християнства. Наш народ з давніх-давен Йорданське водосвяття дуже любить, вірить у велику силу освяченої Йорданської води та зберігає її у домівках, як велику святість.

Поруч вул. Івасюка на дамбі ріки Бистриці (Надвірнянської) існує звичай здійснювати Йорданське водосвяття та купання. Традиція водосвяття в цьому місті сягає ще 1935 р. і вже ось другий рік поспіль її стараються відродити. На це велелюдне дійство приходять настоятелі та вірні парафій оо. Василіан, оо. Редемптористів, Всіх Святих Українського Народу, св. Івана Хрестителя, с. Микитині, с. Угорники та жителі міста, в загальній кількості понад 5 тис. осіб. Також є домовленість із місцевою організацією моржів, згідно якої після водосвяття відбудеться велике купання. Дана подія, безумовно, стане непересічною для жителів цілого Прикарпаття.

Цьогоріч Чин Йорданського водосвяття відбудеться 19 січня 2016 року о 10:30 год. на ріці Бистриця (Надвірнянська), поруч вул. Івасюка (позаду ресторану «Легенда»). Богослужіння очолить Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир за участі духовенства та численних вірних.