Понад 65 проєктів області подані на Конкурс підтримки карпатських громад


Завершився прийом проєктних заявок на Конкурс підтримки ініціатив місцевих карпатських громад у 2021 році в межах проєкту "Карпатська мережа регіонального розвитку", організатором якого є ГО "Асоціація органів місцевого самоврядування "Єврорегіон Карпати-Україна".

Цього року на Конкурс надійшло 235 заявок. З них 67 проєктів з Львівської області, 66 – з Івано-Франківської, 60 – з Чернівецької та 42 – із Закарпатської, повідомляє Івано-Франківщина Туристична.

"Ініціатива Асоціації "Єврорегіон Карпати-Україна"  –  одна з найбільш успішних в Україні. В її межах вже розвивається понад 150 проєктів у місцевих карпатських громадах. Цього року Міністерство розвитку громад та територій  надасть фінансування для щонайменше 40 проєктів-переможців у 4 карпатських областях, загальним розміром гранту 10 млн гривень. При відборі проєктів незалежні експерти звертатимуть увагу на важливість проблеми для громади, додану вартість проєкту для регіону Карпат, а також сталість результатів. Очікуємо на результати конкурсу в червні цього року", – зазначає заступник Міністра розвитку громад та територій Іван Лукеря.

Найбільш популярним серед пріоритетів Конкурсу став напрям "Історико-культурна спадщина" – усього подано 77 заявок (фактично кожна третя). Значно зросла активність у пріоритеті "Безпека громад Карпатського регіону" – подано 52 проєктні заявки. 43 заявки подано у пріоритеті "Розвиток спорту у гірських територіях", 34 – "Подолання наслідків COVID 19 для закладів охорони здоров’я та суб’єктів підприємництва" та 29 – "Природна спадщина".

Довідково

Проєкт "Карпатська мережа регіонального розвитку" реалізується спільно Міністерством розвитку громад та територій, Закарпатською, Івано-Франківською, Львівською, Чернівецькою обласними державними адміністраціями та Асоціацією "Єврорегіон Карпати – Україна" і фінансується за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу в рамках виконання Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики – Підтримки регіональної політики України.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!