Понад три проміле: водій пояснив, що напився, бо на роботі не видали зарплату


Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 21 липня 2022 року у місті Калуші. В обідню пору на вулиці Глібова працівники поліції зупинили водія автомобіля “Форд Транзит”, пише Панорама Прикарпаття.

Під час спілкування та перевірки документів у керманича були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки зі згоди водія в установленому законом порядку. Результат алкотесту виявився позитивним – 3,33 проміле, що майже в 17 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій “Форда” визнав свою провину. Пояснив, що працював на роботі, але йому не заплатили грошей, тому з нервів вживав алкоголю. Сів за кермо авто, щоб переїхати до роботи товариша і там залишити транспортний засіб. Запевнив, що не мав наміру їхати далеко.

Дослідивши матеріали справи, Калуський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Форд Транзит” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!