Понад тисячу медиків взяли участь у прощі до Крилоса


З благословення Блаженішого Святослава, Глави УГКЦ, 11 червня 2016 року відбулась ІV Всеукраїнська проща медичних працівників у с. Крилос.

В ній узяли участь понад тисяча медиків та близько 40 медичних капеланів з різних областей України. Оскільки, 2016 рік є проголошений Роком Божого милосердя, то співзвучною була і тема прощі та розплановані заходи. Все розпочалось із відправи Молебня до Христа Милосердного, пише прес-служба Івано-Франківської архієпархії УГКЦ.

Опісля, всі присутні слухали духовну науку о. Тараса Рисея – місіонера Божого Милосердя (м. Самбір): “Медиком бути вигідно! Адже ви маєте пряму можливість здійснювати діла милосердя під час своєї праці. Ваша професія ставить вас найближче до потребуючих, а ви маєте цим скористатися – кожного дня робити діла милосердя для ближнього” – зазначив проповідник. В серці присутніх закарбувались слова о. Тараса про покликання медичного працівника до служіння іншим “бути милосердним як Отець” у повсякденному житті. Невипадковим стало і місце проведення – с. Крилос. Тут знаходиться чудотворна ікона Крилоської Божої Матері, а також відкриті Двері Милосердя.

Паломники не тільки мали можливість перейти через них, але й приступити до св. Тайни Покаяння. Добрим помічником у цьому став путівник-буклет “Іспит сумління медичного працівника”, який розробила Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я спільно з Івано-Франківською обласною організацією профспілок працівників охорони здоров’я України.

Архиєрейською Божественною Літургією продовжився святковий суботній день. Її очолив владика Йосафат (Мощич), Єпископ-помічник Івано-Франківської архієпархії УГКЦ. У своїй проповіді владика зазначив:  “Добрий самарянин є для нас всіх справжнім прикладом служіння хворому”. Також єпископ нагадав усім, що триває Рік Божого милосердя – особливий час для покаяння, здійснення добрих вчинків, переміни власного серця. Після Літургії, процесійною ходою паломники прибули до Чудотворного джерела, де відбулось освячення води.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Івано-Франківську провели науково-практичний семінар з організації літніх християнських таборів

Опісля, всі охочі мали змогу побачити виставу “Терапія для душі”, поставлену волонтерами Самбірської лікарні. В такий спосіб молодь показала в правдивий спосіб служити хворому. Духовно-насичений паломницький день закінчився спільним відмовлянням Вервиці до Божого Милосердя під молитовним проводом о. Руслана П’ясти – голови Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я. Невипадково проща організовується напередодні святкування Дня медичного працівника. Тим самим доводячи, що  окрім застілля та фізичного святкування, має бути і святкування духовне. Адже праця медиків не є постою і потребує “підсилення” від Творця. Саме відпочинок у Бозі дає справжній поштовх, щоб змінювати своє серце, ставати більш милосерднішим, люблячим, співчутливим. Цьогорічні учасники прощі присвятили свій один робочий день, щоб побути з Богом, послухати Його, повчитися в Нього і з новими силами приступити до свого професійного служіння іншим.