Поради прикарпатця: Як безпечно використовувати піротехніку


Напередодні новорічних свят надзвичайно актуальною стає тема безпечного використання піротехнічних виробів. Особливо це стосується дітей, підлітків, молоді – саме тієї категорії суспільства, яка найбільш «креативно» намагається відсвяткувати, застосовуючи інколи непристосовані для цього засоби.

На жаль, статистика свідчить про те, що у період новорічних та різдвяних свят значно зростає кількість пожеж, а також випадків травмування людей, спричинених неправильною експлуатацією піротехнічних виробів та електрогірлянд низької якості, або ж взагалі несертифікованих.

Так, впродовж трьох місяців зимового періоду 2020/2021 внаслідок необережного поводження з піротехнічними виробами виникло 14 пожеж, з яких 10 сталося безпосередньо в ніч з 31 грудня на 1 січня 2021 року.

Тож напередодні святкових днів інспектори Служби порятунку проводять інформативні бесіди про небезпеку, яку приховують у собі «салюти», зі школярами у всіх регіонах країни. Зокрема, фахівці Надвірнянського РУ ГУ ДСНС України в Івано-Франківскій області та Верховинського РВ Головного Управління ДСНС в області в області, провели профілактичні бесіди з місцевими мешканцями щодо дотримання правил пожежної безпеки у побуті, правил використання електричних приладів та при експлуатації пічного опалення, а також про безпечне користування піротехнічними виробами .

Рятувальники звернули увагу мешканців краю на важливість дотримання цих правил. А також вручили інформаційні листівки та пам’ятки , щоб громадяни не забували про правила пожежної безпеки в побуті.

Тож що варто памяти під час користування піротехнікою?

1) Купуйте лише ліцензовані піротехнічні вироби

2) Використовуйте їх лише згідно інструкції на виробі.

3) Не використовуйте їх у приміщенні

4) Запускайте салюти за 100 метрів від будівлі. Відійдіть від феєрверка на 30-50 метрів 

5) Не дозволяйте дітям гратися піротехнікою

 
На зображенні може бути: дерево та текст



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!