Постій, паровоз


"Роботи з облаштування скейт-партку будуть профінансовані та завершені вже до кінця року", - сказав, як відрізав міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус

Ну, раз сказав, подумали екстремали (не плутати з екстремістами) значить буде у нас скейт-парк.

Але я б не дуже й радів. У нашого мера слова, звичайно ж, не розходяться з ділом, але на місці любителів скейтбордингу, стрітборду, агресив-роликів, велосипедів ВМХ та інших самокатів всрто було б уточнити, який саме рік мав на увазі Віктор Андрюсович, бо на пам’ять приходить не одна обіцянка мера відремонтувати, скажімо, вулицю Шевченка чи то до Дня Незалежності, чи то до Дня міста. Вже стільки тих Днів минуло, а кінця ремонту й не видно.

Перепрошую, все таки видно. Принаймні директор Департаменту комунального господарства, траспорту та зв'язку Михайло Смушак ще 30 вересня 2014 року (рік уточнюю спеціально) заявив, що роботи там залишилось на декілька годин. Будемо вважати що з моменту заяви пройшло 192 години. Тобто в розумінні міського чиновника декілька годин – це кілька сотень. Чекаємо.

Так само й зі скейт-парком знизимо градус радісного очікування й готуватимемось до того, що мер нашого міста мав на увазі рік 2015 чи навіть 2016.

Бо все вона надто хитке в нашому світі. От на будівництво цього самого скейт-парку потрібно 580 тисяч гривень. Втім, з міського бюджету виділено лише 300 тисяч. Тобто банально не вистачає грошей.

Доводиться чекати, щоб найближча сесія міської ради ці гроші виділила. Як ви гадаєте, виділить? От і я маю сумнів.

Хоча, якщо чесно, мені той скейт-парк не потрібний. Немає в мене ні велосипеда ВМХ, ні навіть самоката завалящого. Та й вік вже не той, щоб пробувати звернути собі шию якимось вишуканим способом.

Я тут більше про звичку нашого мера, бігти попереду паровоза і давати обіцянки. Американці про таких говорять «To jump the gun», а українці кажуть «Теля ще в дупі, а циган вже з довбнею».

Володимир МУЛИК, Анонс-контракт