Потерпілі просять суд строго не карати "новорічного шумахера"


Сьогодні у Івано-Франківському міському суді, розпочалось слухання у справі Андрія Прядка, іванофранківці більше знають його під прізвиськом «новорічний шумахер».

На розгляд справи свідки подій, що стались у ніч з 31 грудня на 1 січня до суду не з’явились. Тому  судове слухання розпочалося із допиту потерпілих, повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо».

Потерпілий Володимир Барзюк на суді розповів, що у ніч з 31 грудня на 1 січня на посаді заступника міліції разом з іншими міліціонерами забезпечували громадський порядок. Близько 3.40 ночі  старший лейтенант по рації передав, що стометрівкою рухається машина, а її водій ніяк не реагує на спроби та намагання міліціонерів зупинити авто. Після того як автомобіль зупинився, він попросив молодика привідкрити вікно машини і поговорити, юнак реагував досить стримано та, як зауважує потерпілий Барзюк, йшов на контакт. Але після спроб Барзюка самостійно дістати ключі із замка запалювання, молодик надавив на газ і протягнув потерпілого близько 40 метрів. Внаслідок цього Володимир Барзюк отримав тілесні ушкодження – струс головного мозку та забій лівого плеча. Наразі, у продовженні слухання справи потерпілий участі брати не хоче, претензій до винуватця ДТП немає та просить суд строго не карати. Так як раніше юнак не притягався до кримінальної відповідальності.

Інший потерпілий Гринчишин про події того вечора майже нічого не пам’ятає. «Я з друзями йшов стометрівкою , коли ми були близько «дерева щастя» відчув удар в районі бедра відскочив і впав до торгових лотків», - пояснює потерпілий. Погано пам’ятає деталі того дня, оскільки прийшов до тями у лікарні з струсом головного мозку.  Сім’єю винуватця всі  збитки за лікування відшкодовано. Теж просить суд строго не карати Андрія Прядка

Марія Мисюга, потерпіла, котрій найбільше дісталось у ДТП про події того вечора згадує з жахом. «Того вечора навіть не підозрювала, що таке може статись. Звуку як їде машина не чула, йшла стометрівкою розмовляла з подругою» ,- запевняє потерпіла. Водій протаранив жінку сидячи, в результаті чого вона отримала безліч травм. «З того, що я бачила, коли прийшла до тями  вже в лікарні зробила висновки. В мене таке враження що він проїхався по мені. Роздерте тіло в районі грудної клітки, а вся задня нижня частина була синюшного кольору та розтрощена нога в трьох місцях», - розповідає жінка.

Крім того, лікарі діагностували у потерпілої – струс головного мозку, забій серця, 14 переломів ребер та  4 хребця. Наразі,  жінка перенесла вже три операції на ногу та операцію  на легені. Після новорічних прогулянок вперше Марія Мисюга повернулась додому 20 лютого. Жінка  вимагає суд відшкодувати моральні та матеріальні збитки у сумі 350 тисяч гривень. Крім того, 35 тисяч гривень жінка отримала від батька «новорічного шумахера».

Підсудний Андрія Прядка звернувся до суду з проханням попросити вибачення у потерпілої, зазначає сьогодні на суді бачить жінку вперше. У своєму звернені він сказав, що зробить все можливе і неможливе, аби хоч якось згладити свою вину.

Наступне слухання свідків по цій справі суд призначив на 13 серпня повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо».