Пожежній команді села Олеша виповнилося 15 років


У серпні минуло 15 років з того часу, відколи в селі Олеша на Тлумаччині було створено підрозділ місцевої пожежної команди.

Створення команди стало можливим завдяки ініціативі місцевих мешканців, зокрема і Ярослава Дземана, котрий усі ці роки очолює сільську місцеву пожежну команду. Сьогодні в штаті команди знаходиться 13 працівників, пише пресслужба управління ДСНС в Івано-Франківській.

Як розповідає Ярослав Дземан, місцеві вогнеборці за 15 років діяльності виїжджали 854 рази на ліквідацію пожеж, 47 – на ліквідацію надзвичайних ситуацій, пов’язаних з повенями, 54 рази надавали допомогу на автошляхах району взимку. Олешанській пожежній команді доводилося працювати й за межами області: у 2010 році вони ліквідовували повінь у Чернівецькій області (Глибоцький район). Олешанські вогнеборці також виїжджали для гасіння пожеж в різні населені пункти Тлумаччини, як це й передбачено інструкціями і відповідними планами реагування.

Олешанська місцева пожежна команда була у числі перших 15-ти, які розпочинали 15 років тому свою роботу в області. Нині на Прикарпатті таких пожежних команд уже 34. У 2015-2017 роках місцевий підрозділ посідав двічі перші місця на обласних змаганнях з пожежно-прикладного спорту.

Як свідчить статистика, саме такі підрозділи прибувають на місце пожежі першими та запобігають поширенню полум’я на більш значні площі до приїзду державних пожежно-рятувальних підрозділів, або ж ліквідовують пожежі самостійно.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!