Правоохоронці навідаються до прикарпатців


Підвищення рівня довіри громадян до працівників міліції та застереження людей від протиправних вчинків – така мета комплексу профілактичних заходів прикарпатських правоохоронців під умовною назвою «Візит».

Дільничні інспектори відносяться до тієї ланки правоохоронців, котрі найтісніше спілкуються з населенням. Відтак закономірно, що кожен мешканець краю повинен мати повну інформацію про те, як за необхідності негайно зв’язатися з міліціонером. Задля цього, власне, працівники міліції обходять домівки жителів області та вручають візитівки зі своїми контактними телефонами. Також людям роздають інформаційні буклети з порадами від МВС, зокрема, як захистити своє житло від крадіїв, чи вберегти себе від різного роду шахраїв.

Відвідини помешкань – це ще одна нагода провести бесіди з особами, схильними до насильництва в сім’ї, та поспілкуватися і поцікавитися життям неповнолітніх, батьки яких ведуть антигромадський спосіб життя або тривалий час знаходяться на заробітках за кордоном. І, звісно ж, правоохоронці, відвідуючи краян, наголошують на необхідності запобігання розповсюдження пияцтва та наркоманії.

Вже від початку цього року, як повідомив начальник управління громадської безпеки УМВС України в Івано-Франківській області полковник міліції Михайло Кушнірик, працівники міліції краю обійшли понад 3600 помешкань громадян, в тому числі майже 2 тисячі – у сільській місцевості. Під час таких обходів міліціонери звертають особливу увагу на помешкання самотніх осіб похилого віку, адже саме вони мають найбільшу небезпеку стати жертвами злочинів. Цього річ відвідано вже понад 400 таких осіб. Правоохоронці не цураються допомогти людям, яким через вік важко впоратися з звичайними побутовими проблемами. Також інспектори обов’язково навідуються до осіб, які перебувають під особливим контролем правоохоронців – перевірено 305 профілактованих осіб.

Отож, міліція звертається до мешканців Прикарпаття: нехай для вас не буде несподіванкою візит людей в міліцейській формі. Кожен громадянин повинен знати свого дільничного інспектора та володіти інформацією, як до нього звернутися чи зателефонувати до райвідділу внутрішніх справ.