Правоохоронці розповіли подробиці загибелі 18-річного хлопця в Кутах


Міліція чекає висновків комплексної судово-медичної експертизи щодо загибелі 18-річного Миколи Перцовича, який помер 27 грудня в смт. Кути Косівського району.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив начальник УМВС в Івано-Франківській області Василь Фелик, пише Галицький кореспондент.

У день смерті хлопець зі своїми друзями зайшов в один з розважальних закладів в Кутах. Поруч сиділа компанія молодиків, з якими він вступив у словесну перепалку, що закінчилася бійкою. За словами Фелика, Миколі стало погано, друзі його вивели на вулицю, і він втратив свідомість. Згодом доправили його додому, де він знову знепритомнів.

Приятелі потерпілого викликали швидку допомогу та міліцію. Втім, медикам не вдалося врятувати життя молодого хлопця. «Ми всі були переконані, в тому числі і міліція, що смерть настала внаслідок тілесних ушкоджень, які були йому нанесені», - розповідає очільник прикарпатської міліції. Втім, висновки судово-медичної експертизи свідчать про те, що смерть наступила внаслідок серцевої недостатності. Експертиза також показала, що вміст алкоголю і крові Миколи Перцовича склав 2,6 проміле.

Наразі порушене кримінальне провадження за ст. 115 та ч.2 ст. 296 (Хуліганство, скоєне групою осіб) ККУ. Молодикам, які завдали померлому тілесних ушкоджень висунуто підозру за ч. 2, ст. 296 ККУ. Всі вони знаходяться під домашнім арештом.

Разом з тим триває комплексна судово-медична експертиза. «Якщо буде встановлено, що смерть настала внаслідок тілесних ушкоджень, то зрозуміло, що тим особам, які знаходяться під домашнім арештом, буде оголошено підозру і за ст. 115 ККУ», - зазначив Фелик.

Крім того, правоохоронці спростували інформацію, що хлопець загинув від рук місцевих мажорів. За словами Фелика, батьки трьох молодиків, які брали участь у бійці з загиблим, - безробітні, а батько четвертого - їздить по заробітках. «Про якесь мажорство тут і мови не може бути», - сказав начальник обласного УМВС.