"Правий Сектор" Франківщини висунув вимоги керівництву обласної міліції


"Правий Сектор" Прикарпаття оприлюднив заяву, в якій вимагає в головного міліціонера області відкликати працівників міліції які були відправлені в Закарпатську область.

"Зі слів начальника УМВС в Івано-Франківській області Віктора Шкутова – на місце події в Закарпатті було відправлено працівників міліції з Прикарпаття «для охорони громадського порядку» та оголошено план «Перехват» в області. У зв’язку з цим пропонуємо В. Шкутову терміново публічно підтвердити або спростувати інформацію про перебування працівників Івано-Франківської міліції на місці конфлікту в Закарпатській області. У випадку підтвердження такого факту вимагаємо негайно відкликати працівників УМВС в Івано-Франківській області на місце їх дислокації! Вимагаємо скасувати план «Перехват» в області та зняти блокпости, оскільки наявність озброєної автоматами міліції може спровокувати непередбачувані дії з боку невизначеної кількості учасників бойових дій, які перебувають на ротації", - йдеться в заяві.

Окрім того, керівництву УМВС в Івано-Франківській області пропонують звернутися до Міністерства Внутрішніх Справ України та особисто до міністра Авакова з рекомендацією негайно припинити силову операцію, спрямовану проти бійців Правого сектору в Мукачево Закарпатської області з метою попередити подальшу ескалацію конфлікту.

Також "правосекторівці" закликав правоохоронців відмовитись від виконання наказів.

"У випадку ігнорування нашої заяви, залишаємо за собою право діяти відповідно до обставин! Не несемо відповідальності за можливі протиправні дії учасників бойових дій, провоковані злочинною поведінкою влади! Закликаємо працівників правоохоронних органів відмовитись від виконання злочинних наказів, оскільки це ДІЙСНО несе загрозу українській державності – вашому майбутньому та майбутньому ваших дітей", - написали активісти.