Предмети, які франківцям не варто викидати у смітник


Коли щось виходить з ладу або просто стає непотрібним, ми з готовністю викидаємо це у смітник.

Але багато хто з нас не усвідомлює, що деяка частина подібних речей відноситься до категорії «небезпечні побутові відходи», а це значить, що просто викидати їх ризиковано. А ще є предмети, які начебто можна переробити, але ви не впевнені, як саме, і вони теж опиняються в смітнику. Але, якщо ви готові дбати про довкілля та розумно ставитися до своїх побутових відходів, інформуємо про предмети, які не варто просто викидати у смітник, і як з цим сміттям поводитись.

 

1. Батарейки

В батарейках - навіть у використаних - повно шкідливих хімікатів, які можуть проникнути в грунтові води і привести до серйозних проблем з навколишнім середовищем і здоров'ям. Віднесіть заряджені акумулятори в найближчий пункт прийому. Лужні батарейки можна «скинути» на звалище небезпечних відходів.

 

2. Лампочки

Галогенні лампочки і лампи розжарювання можна переробити, але вони вважаються нетоксичними, так що їх можна викидати у смітник. Головне, заздалегідь покласти їх в картонну коробку або паперовий пакет, щоб вони нікого не порізали.

Люмінесцентні лампи містять токсичні хімікати, і просто викидати в сміття їх не можна. Більшість світлодіодних лампочок безпечні, і їх можна переробити - звертайте увагу на упаковку.