Презентація книги Олександра Сича «Монах ОУН»


У четвер, 6 липня о 15:00 годині, у приміщенні обласної універсальної наукової бібліотеки імені Івана Франка відбудеться презентація книги «Монах ОУН», авторства Олександра Сича. Книга є першою частиною життєпису ідеолога ОУН Степана Ленкавського “В краю”.

Також під час презентації відбудеться оголошення результатів Всеукраїнського конкурсу наукових робіт імені Степана Ленкавського "Сучасний український націоналізм".

Додамо, що Степан Ленкавський – співзасновник, чільний авторитетний діяч та ідеолог ОУН, автор Декалогу українського націоналіста, близький співробітник та заступник і наступник Степана Бандери на чолі ОУН-б після його вбивства, талановитий публіцист, глибокий аналітик, незреалізований в умовах підпільної національно-визвольної боротьби філософ, редактор багатьох фундаментальних праць і видань.

Частина перша життєпису Степана Ленкавського «В краю» відображає його родовід, життєвий шлях та політичну діяльність у молодіжних націоналістичних організаціях, що передували ОУН, участь в установчому Конґресі Українських Націоналістів, активну участь у розбудові структури ОУН на Західній Україні, ув’язнення в польських та нацистських тюрмах і концтаборі смерті Авшвіц.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!