Президент вручив сертифікат на квартиру командиру-Герою з Прикарпаття


Президент Володимир Зеленський вручив сертифікати на отримання квартир Героям України та членам родин полеглих воїнів, які удостоєні цього звання посмертно.

Вручення відбулося в Маріїнському палаці в Києві, повідомляє Бліц-Інфо з посиланням на офіс президента.

Президент вручив сертифікати на отримання квартир воїнам-героям зі складу Збройних Сил України та сім’ям полеглих Героїв України.

Зокрема сертифікат на жило отримав командир реактивної артилерійські батареї 128 ОШБр ЗСУ, капітан Василь Боєчко.

Василь Боєчко з Городенківщини став на захист країни ще за часів АТО. У серпні 2015-го він в ранзі командира реактивної артилерійської батареї прибув на війну, в район АТО. Востаннє Василь повернувся зі східного фронту на Донбасі напередодні нового 2022 року. А вже 26 лютого 2022 року комбат у складі колони прибув до столиці і став на обороні Київщини.

Читайте також: Як історик з Городенківщини став артилеристом та Героєм України

Командуючи підпорядкованим йому підрозділом, під час місячних боїв на Київщині він здійснив подвиг — утримав довірену йому ділянку плацдарму — не дав ворогу пробитися до Києва з метою оточення столиці. За особисту мужність та героїзм, виявлені у захисті територіальної цілісності країни, вірність військовій присязі у березні 2022 року удостоєний звання Героя України з врученням ордена «Золота Зірка». 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!