Придбати елітну квартиру в новобудові Івано-Франківська можна від 12 700 грн за кв. м


Мінімальний та максимальний прайс. Про актуальні ціни на житло різних класів комфорту — огляд первинного ринку економічного та культурного центру Прикарпаття.

У листопаді 2020 року відділи продажів 64-х проєктів на етапі будівництва пропонували квартири в Івано-Франківську. Журналісти проаналізували цінові пропозиції від забудовників та знайшли найдешевші та найдорожчі об'єкти у кожному класі нерухомості. Для всіх категорій вирахували середню вартість квадратного метра (середнє арифметичне стартової ціни житла у новобудовах сегмента). Отримані результати наведені у таблиці нижче. 

Дане дослідження ґрунтується на інформації пошуковика новобудов Bild.ua. Фахівці сервісу вручну збирають факти про нові проєкти та забудовників у кожному населеному пункті України. 

Таблиця діапазону цін на житло в Івано-Франківську 

 Немає опису.

 Немає опису.

Скрін сторінки Bild.ua із оцінкою новобудови комфорт-класу ЖК Dream Town. Візитівкою комплексу, за твердженням забудовника, стане 24-поверхова споруда — найвищий будинок у західному регіоні

В яких ЖК ціни оптимальні, а в яких максимальні

 

У сегменті «економ» обрати квартиру можна серед 6-ти новобудов. Найменшу ціну в будинку, що зводиться, пропонує відділ продажу житлового комплексу «Світанковий» — 8 100 грн/кв. м. Середня вартість житла — 11 660 грн/кв. м. Найдорожчі квадратні метри у ЖК на вул. Шевченка, 54 — 21 500 грн. 

40 проєктів на етапі будівництва обіцяють забезпечити інвесторам у майбутньому умови рівня «комфорт». Особливість Івано-франківського первинного ринку — діапазон цін у сегменті комфорт-класу нижчий за аналогічні показники економжитла. Мінімальну ціну пропонують у ЖК River Park 3 — 7 900 грн/кв. м. Максимальну — у ЖК «Квартал Галичанка», 17 800 грн/кв. м. У середньому квадратний метр обійдеться в 11 312 грн. 

У місті 6 проєктів на етапі будівництва належать до категорії «бізнес». Стартують ціни від 11 700 грн за кв. м. Такий прайс пропонує житловий комплекс Millennium. Максимальна заявлена початкова вартість у ЖК Park Residence — 16 850 грн/кв. м. У середньому за квадратний метр житла бізнес-класу просять 15 000 грн. 

Придбати нерухомість преміум-класу на первинному ринку Івано-Франківська можна серед 11-ти проєктів. Забудовник ЖК «Княгинин Парк» пропонує інвесторам елітні квартири за 12 700 грн/кв. м. Це найнижча ціна у даному сегменті. Середній прайс у новобудовах — 19 106 грн/кв. м. Найдорожчі для інвесторів проєкти — ЖК Parus та ЖК Royal Hall, в яких квадратний метр коштує 27 350 грн. 

 

Як перевірити надійність новобудови

 

У матеріалі наведено лише фактичну вартість квартир у новобудовах без оцінки якості проєктів та темпів будівництва. Розгорнуту інформацію про житлові комплекси можна переглянути на пошуковику «Білд». Зокрема, ознайомитися із технічними характеристиками будівель, благоустроєм території та подивитися, хто із забудовників протермінував дати введення в експлуатацію ЖК. 

Нагадаємо, у жовтні 2020 року Верховний суд України вперше виніс рішення про виплату компенсації інвестору довгобуду. Це стало прецедентом на українському ринку нерухомості. Проте ухвали Феміди на свою користь постраждалий покупець домагався роками. Тому професіонали радять, перш, ніж вкласти кошти у проєкт на етапі будівництва, необхідно скрупульозно вивчати репутацію девелопера і дозвільну документацію. Це можна зробити самостійно, використовуючи такі ресурси:

- офіційні сайти забудовника та проєкту;

- відкриті державні реєстри та бази даних;

- форуми;

- інформаційний стенд новобудови;

- дозвільну документацію та зразки договорів, наявні у відділі продажу тощо. 

Заощадити час та зусилля допомагають профільні сервіси. Наприклад, Bild.ua пропонує детальний звіт, який можна замовити для будь-якої новобудови, яка цікавить інвестора. Професіонали ретельно збирають та аналізують дані про ЖК за 42-ма параметрами. Обсяг таких досліджень становить більше 50-ти сторінок, включає роз'яснення фахівців і консультацію юристів щодо інвестиційного договору

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!