Хотів купити авто для ЗСУ: На Прикарпатті чоловік потрапив у пастку шахраїв


Потерпілий втратив гроші, ставши жертвою інтернет-шахраїв. Він хотів придбати авто для українських військових і довірився невідомим в інтернеті.

У шахрайську схему потрапив мешканець Тернопільщини, який планував купити авто для ЗСУ. Він знайшов на сайті продажів оголошення про доставлення транспортних засобів із за кордону, повідомляє пресслужба обласної поліції.

Потерпілий здійснив транзакції й перерахував псевдопродавцю 32 000 гривень на банківський рахунок, як передоплату. Після цього, аферист наполіг, аби покупець скинув ще кошти на інші витрати. Тоді чоловік зрозумів, що це шахрайська пастка. І як результат, аферист на зв’язок більше не виходив та заблокував чоловіка в мережі.

Поліція закликає мешканців бути пильними. Ні в якому разі:

- не надсилайте кошти невідомим особам;

- переконайтеся чи дійсно автомобіль існує, а посередник - не черговий шахрай;

- ретельно вивчайте інформацію про продавця, зазначену в оголошеннях, шукайте відгуки інших клієнтів в Інтернеті, можливо хтось із людей вже став жертвою аферистів і про це попереджає;

- не переходьте за сумнівними посиланнями та не вводьте реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих веб-сайтах;- у жодному разі не повідомляйте дані своїх банківських карток: пін-код, СVV-код, строк дії карти, паролі з смс-повідомлень, які надходять від банку на мобільний;

- користуйтесь послугою після плати.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!