Прикарпатець Марусяк показав найкращий результат в історії України на рівні Кубка світу зі стрибків з трампліна


24-річний стрибун з трампліна Євген Марусяк оновив ще один національний рекорд на рівні Кубка світу. На етапі серії RawAir, що триває в норвезькому Вікерсунді та проходить на польотному трампліні, представник Івано-Франківщини фінішував 11-м – це найкращий результат в історії України.

Марусяк у кваліфікаційному раунді, що відбувся в п'ятницю, встановив рекорд за дальністю польоту – стрибок на 223 метри. Завдяки цьому він показав 12-й результат у відборі, а змагання мали продовжитися у суботу. Утім, вони були перенесені через штормове попередження у Вікерсунді на неділю – і згідно зі змінами у розкладі складалися з одного раунду, а не двох, як зазвичай, повідомляє Суспільне Спорт.

У цьому єдиному фінальному раунді вітер також впливав на стрибки учасників, далеко не всі змогли впоратися з умовами. Євгену, який в суботу відсвяткував 24-річчя, – це вдалося.

Євген виконав стрибок на 216.5 метрів, другий найбільш дальній в історії України. При цьому Євген отримав велику компенсацію за вітер і набрав в сумі 215.4 бали.

З сорока стрибунів з трампліна, що змагалися у цьому етапі, далі полетіли тільки 11 учасників. Але при цьому не всі виконували свої спроби у схожих вітрових умовах. Тож у підсумку Євген Марусяк показав 11-й результат у фінішному протоколі. А переможцем етапу став Штефан Крафт, який виконав стрибок на 244.5 бали.

Найкращі результати Кубка світу в історії України: топ-5

11. Євген Марусяк (березень 2024, Вікерсунд, польотний трамплін)

18. Євген Марусяк (квітень 2023, Планіца, польотний трамплін)

21. Віталій Шумбарець (січень 2010, Саппоро, великий)

22. Євген Марусяк (лютий 2024, Оберстдорф, польотний)

25. Євген Марусяк (березень 2024, Тронгейм, великий)

25. Віталій Шумбарець (березень 2009, Планіца, польотний)



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!