Прикарпатець про Домбровський кар'єр: Враження, що я в котромусь з нацпарків Канади


В мережі з'явилолся неймовірне відео Домбровського кар'єру з висоти пташиного полоту.

Відео оприлюднив у YouTube директор КП "Дністровський регіональний ландшафтний парк імені Сергія Дідича" Михайло Ковтун.

Ковтун нагадує, що в минулому це потужне родовище калійно-магнієвих солей, зараз це величезне водосховище солончаку, затоплена система шахт із затопленим кратером. Величезна воронка, глибиною близько 200 м., – конусоподібна спіраль, яка в глибині надр розгалужена мережею шахт, які проходять глибоко під землею під територією всього міста Калуша. І це зона екологічного лиха...

"Так, це – "витвір" промисловості. Але і матінка-природа в останні роки докладає зусиль, щоб виправити шкідливий вплив людства на навколишнє середовище. Коли нещодавно потрапив сюди, спочатку було враження, що я в котромусь з національних парків Канади: цікавий ландшафт, самонасіяний густий ліс, криштально чиста вода, багата орнітофауна. Враження словами не передати. Це треба бачити...",- ділиться враженнями директор парку.

"Домбровський кар'єр, на мою думку, - це потенційна дестинація для пішого, велосипедного, водного, екскурсійного, пізнавального, орнітологічного туризму з простими екологічними стежками й маршрутами, і без зон відпочинку (за декілька років тут може бути величезна кількість сміття). Щодо SPA-resort, - потрібно провести всі відповідні аналізи й прорахувати ризики, бо це все таки промисловий об'єкт", - написав Ковтун.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!