Прикарпатець, який добував гравій з Лімниці, заплатить штраф


Калуський міськрайонний суд виніс вирок чоловікові за незаконне добування корисних копалин з ріки Лімниці.

Про це пише газета "Галичина".

«Згідно матеріалів справи, обвинувачений не будучи зареєстрованим як суб’єкт підприємницької діяльності та не маючи передбаченого законодавством дозволу, здійснив незаконне видобування піщано-гравійної суміші, яка належить до корисних копалин загальнодержавного значення. Перебуваючи за місцем свого проживання, у нього виник протиправний умисел, спрямований на незаконне видобування корисних копалин. З цією метою він позичив у знайомої саморобний причіп, взяв з собою лопати, та на тракторі «ЮМЗ-6», який також позичив, поїхав до ріки. Навантаживши на причіп піщано-гравійну суміш, обвинувачений попрямував додому. Під час перевезення незаконно добутої ним піщано-гравійної суміші був зупинений поліцейським», - повідомили в суді.

У підготовчому судовому засіданні прокурор просив затвердити угоду про визнання обвинуваченим винуватості, призначивши йому визначену сторонами міру покарання.

Обвинувачений та захисник також підтримали позицію прокурора, наполягаючи на затвердженні судом укладеної угоди.

Заслухавши думку сторін кримінального провадження, суд вирішив затвердити угоду між прокурором та обвинуваченим.

За наслідками якої, чоловіку призначити покарання у виді штрафу в розмірі 51 000,00 гривень.

Речові докази по кримінальному проваджені, трактор «ЮМЗ-6» та саморобний двоколісний причіп, суд вирішив після вступу вироку в законну силу повернути власникам. Піщано-гравійну суміш, лопати з дерев’яним держаком, суд конфіскував.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!