Прикарпатець зі спільниками продавали фермерам підроблені документи на сільгосптехніку


У Чернівецькій області затримали чоловіків, які виготовляли і продавали фермерам підроблені документи на сільгосптехніку.

Про це повідомили у прокуратурі Чернівецької області.

За даними слідства налагодив злочинну схему 28-річний житель Чернівецького району. До шахрайства чоловік залучив 33-річного брата та знайомого жителя Прикарпаття. Діяли вони на території двох областей України.

Інформацію про продаж нібито офіційних документів до сільськогосподарської техніки старого зразка вони поширювали через підставні профілі у соціальній мережі та на популярному торговельному інтернет-майданчику оголошень. Насправді ж шахраї продавали аграріям підроблені офіційні документи. Ціни коливались в межах 3-7 тисяч гривень за комплект, а замовлення надсилались поштою на умовах післяплати.

 

З березня по жовтень 2023 року вони підробили 28 комплектів документів. За цей час встигли продати 13.

Одного з учасників організованої групи затримали правоохоронці на території Чернівецької області під час спроби відправити чергову партію документів. Під час обшуків знайшли підроблені документи, чисті бланки свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів, номерні знаки та печатки.

Організатору та двом його спільникам повідомили про підозру у шахрайстві, закінченому замаху на шахрайство та підробленні офіційних документів і їх збуті (ч. 5 ст. 190, ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 190, ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 358 КК України).

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!