Прикарпатська нардепка розповіла, чому в Україні досі не заборонили церкву МП


Народна депутатка України Оксана Савчук переконана, що законопроєкт "Про заборону московського патріархату в Україні" має бути прийнятим негайно.

За словами депутатки, вона ще 22 березня зареєструвала в Раді законопроект 7204. Втім, у Раді досі бракує голосів для його прийняття. Про це Оксана Савчук на своїй сторінці після участі на одному із телеефірі. 

"Як тільки законопроєкт зареєстрували, одразу почались підкилимні баталії та суперечки, але не серед суспільства, а серед політиків. Саме московська церква в Україні має багато лобістів у вищих колах. Їхнім церквам та монастирям віддавались найкращі земельні ділянки та території. За часів Януковича взагалі утискали бізнес та змушували перераховувати кошти на парафії МП. А брошурки, які вони видавали: «Бог української мови не чує», все це було. Ми добре пам’ятаєм про десятки випадків, як агенти ФСБ у рясах здавали позиції наших військових, були корегувальниками вогню, пропагували «рускій мір» та продовжують і досі молитись за Кіріла Гундяєва. У руках кремля церква є інструментом війни. Ми це всі розуміємо. Спікер парламенту Р. Стефанчук сказав, що прийняття закону «не на часі», треба почекати. Я не погоджуюсь. Поки політики чекають, мери громад діють. Так, свободівець Артем Семеніхін своїм розпорядженням заборонив діяльність УПЦ МП на території своєї громади. Містечко Конотоп на кордоні з московією. Люди на собі відчули хто такі рашисти. Вони всі стали на оборону свого міста. Тепер не готові чекати і просять політиків прийняти рішення зараз, бо розуміють ціну, яку ми платимо у боротьбі за свою свободу.

Є парафії, які перейшли до ПЦУ, але є й ті, що не зможуть цього зробити навіть після перемоги. Демократії там нема. В усіх цих питаннях є ще одна річ - публічна позиція політиків. На ефірі я не почула чіткої відповіді від представника БЮТ, ЄС і Розумкова. Війна ведеться на релігійному фронті також і тут недоречні перечікування", - наголосила Оксана Савчук. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!