Депутати хочуть провести аудит у Коломийському госпіталі, аби дізнатись куди ідуть гроші


У вівторок, 21 липня в Івано-Франківську відбулось засідання постійної комісії з питань захисту прав учасників і ветеранів антитерористичної операції на сході України та їх сімей.

Серед іншого, депутати розглянути питання про діяльність Коломийського госпіталю ветеранів війни, пише Бліц-Інфо.

Головний спеціаліст Західного міжрегіонального відділу Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників Антитерористичної операції Володимир Веркалець розповів, що минулого тижня керівники організацій та чиновники їздили у Коломийський госпіталь ветеранів.

Зараз відомо, що госпіталь заключив п'ять контрактів з Національною службою здоров’я України.

«Із нагальних проблем, які потрібно вирішити, аби повною мірою надавати послуги по цих п’ятьох контрактах це – облаштування ліфта для осіб з інвалідністю та завершення ремонту, який був розпочатий у 2017 році. Гостро стоїть питання щодо операційної. Якщо госпіталь не зможе проводити хірургічні втручання, то він не буде повною мірою отримувати кошти НСЗУ. Відтак, виникне питання про недофінансування госпіталю. Нас турбує питання, що в госпіталі зможе пролікуватись тільки 30 – 40% ветеранів», - каже Веркалець.

Чиновники кажуть, що зараз потрібно завершити операційну, для цього потрібно визначити необхідну суму. Також потрібно зробити два ліфти. Для цього потрібно 5,5 мільйонів.

«Як тільки ми починаємо говорити про якість та кількість обслуговування наших ветеранів зразу йде маніпуляція про ліфт і операційну. Ніхто не відмовляється підтримати в міру поступлення коштів, але чому немає звіту та відповідальності про якість обслуговування. Я знаю, що там лежить 3 – 4 ветеранів, а решта все жителі Коломийщини. На одному з каналів керівник закладу сказав, що на лікування ветеранів не вистачає коштів, які виділяє обласна рада. Але я порахувала, що на одного ветерана, по тій кількості, яка була пролікована, виділяється 7,5 тисяч гривень. Тому було витребувано провести аудит, але до цього часу ніхто нічого не зробив. А це було ще до карантину», - наголосила голова комісії, свободівка Наталія Чаплинська.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!