Прикарпатські енергетики відповіли на найпоширеніші питання про четверту чергу


Споживачів ,які знаходяться на одній лінії з критичною інфраструктурою енергетики виділили в окрему 4 чергу і вимикають її вручну у пікові години навантаження.

Втім, багато прикарпатців цікавлять питання, чому не можна автоматизувати вимкнення, чому в 4 черзі світло вимикають менше і чому не вимикають вночі. На всі ці питання відповів технічний директор Прикарпаттяобленерго Олег Сеник в ефірі програми "220 Вольт" на Західному полюсі.

Зокрема, за його словами, четверта черга має ряд важливих технічних моментів.

"Її не можна цілком вимкнути, а потрібно зайти всередину ТП і вимкнути вручну усі лінії 0.4 кВ. Кожен під'їзд в будинках. Рубильник не передбачає автоматизацію. Потрібно вручну потягнути кожен рубильник. Чисто теоретично, цей процес можна автоматизувати, але це десятки мільйонів. І ніде в світі такі лінії не автоматизовані",- пояснює енергетик.

Що стосується частоти вимкнень і нічних вимкнень, то тут теж є важливі нюанси.

"Для того, щоб проводити вимкнення четвертої черги необхідні додаткові бригади. Ми сформували скільки могли з власного персоналу, зняли людей з інших робіт і організували їх для проведення вимкнень. Ми робимо ці вимнення в час ранкового і вечірнього максимуму для досягнення найбільшого ефекту. Адже вночі населення споживає менше і ефект від цих вимкнень буде мізерний",- пояснив Сеник.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!