Прикарпатські громади закликають долучатися до міжнародної Спільноти Go52 Heritage Weekends


Прикарпатські громади закликають долучитися до міжнародної Спільноти Go52 Heritage Weekends, що охоплює, крім нашої та Закарпатської областей, повіти Марамуреш та Сату-Маре Румунії області Саболч-Сатмар-Берег та Боршод-Абауй-Земплін Угорщини, Кошицький та Пряшівський краї Словаччини.

Спільнота створена в межах проекту «52 стилі життя в Карпатах: відродження традиційних культур праці», що реалізується за підтримки Європейського Союзу та Програми прикордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна на 2014-2020 роки. Засновниками спільноти є Туристична Асоціація Івано-Франківщини (Україна), Торгово-промислова палата Сату-Маре (Румунія), Кошицька регіональна організація туризму (Словаччина), та АВА Туристична Асоціація (Угорщина).

Що громадам пропонують як потенційним учасникам

• Розроблення туру вихідного дня для відповідальних туристів, переважно мешканців великих міст, в основі якого буде знайомство з Вашим стилем життя та культурами праці предків, якими ви володієте, передача туристам ваших унікальних знань та досвіду або цікавих історій роду;

• Включення цього туру до спільної туристичної пропозиції Go52 HeritageWeekends, що працює на споживачів чотирьох цільових країн;

• просування Вас та Вашого туру Карпатською живою спадщиною під спільним брендом Go52 Heritage Weekends, зокрема в рамках проекту буде створено мобільний гід та віртуальний музей Карпатською живою спадщиною, кишенькова брошура та альбом традиційних культур праці, планується ознайомчий візит тревел-блогерів та промоція Go52 Heritage Weekends на білбордах при автошляхах тощо.

• можливість участі в мережевих партнерських заходах для встановлення й розвитку ділових зв’язків на регіональному та міжнародному рівнях;

• можливість участі у Міжнародному фестивалі карпатських традиційних культур праці в Румунії. 

Які вимоги до претендентів ставить Спільнота

• дотримання / ведення автентичного стилю життя, що відповідає життєвому укладу предків та / або володіння практиками зникаючих або напівзабутих культур праці;

• готовність та бажання власними силами підтримувати та розвивати продукт (тур), створений в рамках мережі;

• згоду протягом періоду реалізації проекту (до жовтня 2021 р.) відкрити продукт для відвідувачів;

• готовність та бажання розвивати продукт по завершенні проекту. 

Заявку на приєднання до Go52 Heritage Weekends можна заповнити за посиланням: https://docs.google.com/.../1FAIpQLScaViFEkhHL0K.../viewform.

Якщо маєте питання чи пропозиції пишіть на емейл office@taif.org.ua із зазначенням у темі листа ’Спільнота 52 вікенди живою спадщиною в Карпатах’.

"Як долучитися Якщо Ви зацікавилися, просимо Вас заповнити анкету-заявку до 17 травня 2021 року (включно). Отримавши анкету, ми зателефонуємо до Вас для короткого інтерв’ю, де попросимо розповісти коротку історію, пов’язану з Вашою нематеріальною культурною спадщиною чи родинним стилем життя та пояснити, в чому їх цінність для відвідувачів, унікальність (оригінальність) на фоні інших пропозицій на ринку спільноти Go52 Heritage Weekends. Відтак, за умови успішного інтерв’ю та Вашої згоди посилено працювати разом з нами над створенням окремого туристичного продукту – туру вихідного дня, а Вашою участю, ми розпочнемо активну співпрацю. Врахуйте, будь ласка, що з Вашого боку варто лише - дозволити зацікавленим відвідувачам, які відчувають справжню і непереборну ностальгію за щирим сільським життям та бажають затриматися у Вашій місцевості на вихідні: познайомитися з Вашим життєвим укладом чи ремеслом, розділити з ними трапези, за бажанням, розповідати цікаві історії, стати для них гідом на місцевості тощо. Ми зі свого боку допоможемо упакувати цю пропозицію, але основний фокус буде зроблено все ж таки саме на Вас як на гостинному мешканці / мешканцях приймаючої громади", - кажуть організатори проєкту.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!