Прикарпатські рятувальники розшукували заблукалих на Хом'яку та у лісі біля Вигоди


У середу, 11 жовтня, прикарпатські рятувальники допомогли групі туристів, які заблукали під час спуску з гори Хом'як, та грибинику, який заблукав у лісі біля села Лолин Вигодської громади.

Про це повідомили у ГУ ДСНС області.

Так, о 15:05 рятувальники отримали повідомлення, що під час спуску по зеленому маршруту з гори Хом’як втратила орієнтир група туристів з 9 осіб, з них 2 дитини. На допомогу їм вирушили рятувальники з Ворохти.

"За уточненою інформацією було встановлено, що в склад 9-ти осіб входило дві групи, які  розійшлись в різних напрямках: 5 осіб (дорослі) та 4 особи (2 дорослих, 2 дітей). О 17:25 рятувальники знайши групу туристів з 5-ти осіб, усі жителі м. Київ, та розпочали їх супровід до підніжжя. Водночас було налагоджено зв’язок з другою групою, де були діти. Як з’ясувалось, група вийшла на маршрут самостійно і разом із іншими туристами спустились до підніжжя гори, допомоги рятувальників не потребували", - зазначається у повідомленні.

А о 19 годині рятувальники отримали повідомлення, що у лісі масиві поблизу села Лолин заблукав місцевий житель.

"Для проведення пошуково-рятувальних робіт було направлено 4 рятувальників гірського пошуково-рятувального відділення смт. Вигода на 1 одиниці техніки. Рятувальники знайшли заблукалого грибника та здійснили його супровід до села Лолин. Чоловік знаходився у задовільному стані", - додали у ДСНС.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!