Прикарпатським породіллям не видаватимуть "пакунки малюка"?


Мінсоцполітики розробило проект постанови, яка передбачає виплату грошової компенсації вартості „пакунку малюкаˮ на дітей, які народились у 2020 році та не отримали його.

Про це Бліц-Інфо повідомив заступник очільника департаменту молодіжної політики Івано-Франківської міської ради Назарій Куземка.

Відповідно до постанови, у 2020 році закупка "Пакунків малюка" проводиться централізованою закупівельною організацією - державна установа “Професійні закупівлі”. Проте, 30 червня через скарги учасників тендеру Антимонопольний комітет України скасовував процедуру закупівлі одноразової натуральної допомоги „пакунок малюка”. Відтак, Мінсоцполітики розроблено проєкт урядового рішення, яким передбачається запровадити виплату грошової компенсації батькам, які не отримали "Пакунок малюка" після пологів.

Як повідомив в розмові з кореспонденткою Бліц-інфо директор департаменту соцполітики Івано-Франківської міської ради Василь Семанюк, в пологовому наразі ще є "пакунки маляти" і їх роздають породіллям.

"На сьогодні в нас з цим проблеми немає. Є ще близько тисячі пакунків, які закупили раніше і їх вистачить ще на деякий час. Як буде з компенсацією наразі роз'яснень немає. Наскільки мені відомо, міністерство планує все ж повести закупівлю. Думаю, що до того часу як буде проведена закупівля, нам ще вистачить запасів",- каже чиновник.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!