У депутата від ЄС провели обшук. Все через замах на помічника президента


У середу, 24 листопада в одного з депутатів Івано-Франківської облради від фракції «Європейської Солідарності» слідчі Нацполіції провели обшук в справі про замах на першого помічника президента України Сергія Шефіра.

Мова про 36-річного підприємця з Надвірнянщини Сергія Волошина. У партії це вже назвали політичним переслідуванням, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За словами самого Сергія Волошина, який сьогодні зустрівся з журналістами, вчора до нього додому зайшли 10 правоохоронців і на підставі рішення Печерського суду Києва від 1 листопада, провели два обшуки - перший за місцем реєстрації зброї, інший за адресою проживання.

"Пояснили, що 22 вересня на першого помічника президента Сергія Шефіра провели замах зі зброї аналогічного калібру, яка зареєстрована у мене. Я вважаю це безпідставним. Я не перебував на Київщині, не є рецидивістом і не розумію причин, щоб аж з Києва приїздили слідчі і проводили обшуки. Вони розбудили моїх батьків, племінника. Невже наявність в мене зброї такого калібру є підставою, щоб аж залучати до обшуків слідчих Головного управління Нацполіції?",- каже депутат облради.

Водночас присутній на брифінгу депутат ВР Микола Княжицький пояснив, що зараз проводять обшуки в різних людей по всій Україні і шукають в кого є зброя такого самого калібру, як у кілера, який вчинив замах.

"Йдеться про тисячі людей-мисливців, адже це мисливська зброя. Вони приходять до людей, особливо з опозиції. Окрім того, Волошин - голова Надвірнянського осередку партії, де були скандальні вибори до Верховної ради. Тому ми вважаємо, що це звичайне переслідування політичної опозиції",- каже депутат.

Відтак, в "ЄС" вважають це не просто переслідуванням конкретної людини, а системним залякуванням суспільства, щоб відвернути увагу від справжніх проблем.

"Ця безпорадна провокація є черговою серією у недолугому шоу, яким влада намагається відвернути увагу країни від своєї тотальної некомпетентності, катастрофічної ситуації з ковідом, «вагнергейтом», офшорним скандалом та енергетикою. Івано-Франківська територіальна організація вимагає негайно притягнути до відповідальності осіб, які віддають поліції злочинні накази, аби фальсифікувати справи проти опозиції",- йдеться у заяві партії.

У поліції наразі обшуки у прикарпатського депутата не прокоментували. 

Нагадаємо, 22 вересня о 10:20 ранку на трасі поряд із селом Лісники автомобіль Сергія Шефіра розстріляли невідомі. Перший помічник їхав своїм традиційним маршрутом до Києва зі свого дому в котеджному містечку «Італійський маєток» у селі Іванковичі. Сам Сергій Шефір не постраждав, натомість його водій отримав три кульових поранення. Його вже прооперували, загрози життю немає.

Волошин Сергій Ярославович народився 21 жовтня 1985 р. у м. Городенка Івано-Франківської області. У 2003 році закінчив Яремчанську ЗОШ I-III ст. № 1. У 2010-му здобув вищу освіту у Львівському Національному університеті ім. І. Франка – юридичний факультет – правознавець.

Трудову діяльність починав у ТОВ «Альфа-Нафта» Надвірнянської філії № 2 із 2004 по 2007 роки. Комерційний директор ТОВ «Європа» із 2007 р. по 2014 р. Заснував у 2011-му ТОВ «ПіВі медіа» і зараз є його директором.

У 2020 став депутатом Івано-Франківської обласної ради.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!