Прикарпатці можуть дізнатися скільки громада витрачає на них грошей


Експерти оновили дані інформаційно-аналітичного дашборду основних показників виконання бюджетів територіальних громад.

Група експертів Офісу підтримки реформ підготувала інформаційно-аналітичний дашборд та візуалізувала основні показники виконання бюджетів територіальних громад у вигляді інформаційно-аналітичної панелі. В аналізі відображено показники станом на 01.09.2021 року, пиши Бліц-Інфо з посиланням на Децентралізацію.

При цьому, експерти наголошують, що для всебічної об’єктивної оцінки необхідно здійснювати більш глибокий аналіз фінансових показників конкретних громад, виявляти причинно-наслідкові зв’язки між рівнем розвитку соціальної та промислової інфраструктури, підприємницьким та ресурсним потенціалом території, демографічними чинниками і т.п. Також слід враховувати і нематеріальні активи громади.

Наразі представлена тестова версія Дашборду за результатами виконання місцевих бюджетів за 6 місяців 2021 року. Планується щомісячне оновлення даних та додання нових рубрик.

Дашборд підготували на підставі даних Міністерства фінансів України, Державної казначейської служби України, Державної статистичної служби України, даних веб-порталу openbudget.gov.ua експерти Програми «U-LEAD з Європою» та SKL International.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!