Прикарпатці можуть пройти віртуальний тур пам’ятками історії електрифікації


Цього року, 16 серпня «Прикарпаттяобленерго» святкує своє 90-річчя. З нагоди Дня народження компанії розроблено онлайн 3D-екскурсію на 10 об’єктів, пов’язаних із процесом електрифікації Івано-Франківська.

Прикарпатські енергетики переконані, що віртуальна екскурсія об’єктами, пов’язаними з електрифікацією міста, допоможе мешканцям та гостям розкрити Івано-Франківськ з нового, незвичного боку, подивитись на звичні споруди з нового ракурсу. Зокрема, тур допоможе дізнатися, де в Івано-Франківську засяяли перші електричні ліхтарі, якою була ціна на електроенергію десятки років тому і коли вперше франківчани побачили кіно зі звуком. На кожній із «зупинок» цієї екскурсії можна прочитати невелику історію чи цікаві факти про їх історичне значення для міста.

«Здається неймовірним, що ще 125 років тому франківчани знали що таке електроенергія лише на словах. – кажуть в обленерго, - зараз це настільки звична для нас річ, що мало хто замислюється про те, скільки часу, натхнення та зусиль довелось докласти, щоб блага електроенергії були у кожному будинку, освітлювали усі вулиці».

Святковий 3D тур розроблено компанією «CubeOnline». Прогулятися маршрутом віртуальної екскурсії можна на профілі компанії у інтернет-сервісі Google Maps в рамках програми Street View Trusted (геолокація обленерго). Для цього слід ввести в пошуку стартової сторінки Google текст «Прикарпаттяобленерго», а після виведення на екран результатів пошуку натиснути на розділ «Карти», у лівому меню натиснути на назву компанії й вибрати інтегровані фото. Або ж скористатись посиланням https://cutt.ly/2dU95nd.

Cпеціалісти радять використовувати додаток Google Street View для перегляду екскурсії з телефону, а от перегляд з персонального комп’ютера не потребує ніяких спеціальних доповнень чи налаштувань.


Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!