Прикарпатці почали більше боргувати за газ


За перший місяць 2021 року суттєво зросла заборгованість населення за спожитий газ перед ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут».

Як повідомили Бліц-Інфо у компанії, станом на початок лютого заборгованість зросла до 821,74 мільйонів гривень, хоча ще на початок грудня 2020 року мешканці Прикарпаття боргували компанії 472 мільйони.

"З початком опалювального сезону кожен другий споживач ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» має борг за спожитий енергоресурс. Щомісяця працівники компанії надсилають на адресу боржників 3-5 тисяч листів-попереджень із проханням погасити заборгованість. У випадку ігнорування даного листа – особова справа несумлінного платника передається до суду. На сьогодні в судах області розглядається близько тисячі справ, позивачем в яких виступає ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут»", - повідомляють у компанії.

Газовики також нагадують, що стягнення боргу  через суд "потягне" додаткові витрати. Адже саме споживачу доведеться оплатити судові витрати (від 210 до 2102 грн), пеню, інфляційні витрати (3% річних), а ще, в разі потреби, і послуги виконавчої служби. Тож закликають сплатити борги добровільно. 

Читайте також: "Івано-Франківськгаззбут" таки знизив свої ціни за січень

У кількох містах та районах Франківщини протестують через ціни на газ

У Франківську готуються провести акцію протесту через підняття тарифів на газ

Івано-Франківська облрада виступила проти зростання тарифів

Тарифний протест: У Крихівцях люди перекрили дорогу

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!