Прикарпатці знайшли українські маски у Іспанії


Українці неочікувано побачили текст рідною мовою в ефірі іспанських каналів.

Журналісти повідомляли про закупівлю великої партії засобів індивідуального захисту, які необхідні під час пандемії коронавірусу.

Про це в мережі розповіла уродженка Прикарпаття Ганна Пилипів, яка багато років вже проживає в Іспанії, пише Бліц-Інфо.

"Сьогодні дивилися в Іспанії офіційні новини про коронавірус, де показували, що привезли дуже багато масок для іспанських медиків у Мадриді. А на ящиках - написи українською мовою "Чисте повітря в будь-яких умовах".  Не знаю, хто що подумає, але це ясно свідчить, що маски з України", - написала прикарпатка.

На відео - ящики масок київської компанії "Науково-виробниче підприємство "БУК", які обладнання спеціальними фільтрами "для 100% захисту від вірусу", як запевняє реклама виробника.

Натомість у пресслужбі Державної митної служби України повідомили, що експорт цих масок відбувся ще 2-го та 6-го березня і є легальною поставкою товару.

"Респіратори перетнули український кордон 3-го та 7-го березня відповідно. Постанова Уряду №214, яка забороняє експорт медичних товарів та лікарських засобів, зокрема масок та респіраторів, була прийнята 11 березня 2020 року і вступила в силу після опублікування. Митниця виконує закони. Після введення заборони Митниця зупинила вивезення 260 тис. масок та респіраторів за кордон", - запевняють митники.

Як відомо, в Україні наразі катастрофічно бракує масок навіть для медиків. В Івано-Франківську їх почали шити з марлі підприємство, на якому працюють люди з інвалідністю. Втім, першочергово ними забезпечують тих, хто має найбільші шанси заразитися - медиків, комунальників, поліцейських. 

Сюжет про українські маски можна переглянути тут (дивитися з 7 хвилини)

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.

Завжди цікаві новини!