Прикарпатців кличуть ставати резервістами бригади тероборони


Обласний військовий комісаріат закликає прикарпатців долучитися до військової служби в резерві у складі бригади територіальної оборони

"Реалії, в яких опинилась наша країна, вимагають від усіх нас бути готовими стати у будь-який момент на захист своїх кордонів.  Для тих, хто бажає опанувати військову спеціальність, не боятися зброї та вміти дати гідну відсіч ворогу у разі потреби, без відриву від звичного цивільного життя пропонується військова служба в резерві", - наголошують в облвійськкоматі. 

Основними завданнями бригад територіальної оборони є:

- забезпечення умов для надійного функціонування органів влади, військового управління, стратегічного розгортання військ;
- охорона та оборона важливих об’єктів і комунікацій;
- боротьба з диверсійно-розвідувальними силами, іншими озброєними формуваннями агресора та антидержавними незаконно утвореними озброєними формуваннями;
- підтримання правового режиму воєнного стану на території області.

Було змінено структуру загонів територіальної оборони - вони переформовані у батальйони та зведені у бригади, що покращило керованість і боєздатність військових частин територіальної оборони.

Частини територіальної оборони комплектуються як військовослужбовцями кадру, так і резервістами, які складають основну чисельність і призиваються на службу у разі необхідності.

Резервісти регулярно проходять підготовку на навчальних зборах, а решту часу будуть вести звичайне цивільне життя.

Резервісти, зараховані до складу частини територіальної оборони, у випадку оголошення мобілізації прибувають до військової територіальної оборони та проходять службу при ній.

8 простих кроків, щоб стати резервістом

Прийми рішення на проходження служби у військовому резерві.

Збери необхідну інформацію.

Збери необхідні документи, в разі сумніву зателефонуй до військової частини, яку ти обрав або до військового комісаріату.

Пройди медичний огляд та надай висновок військово-лікарської комісії до пакета документів.

Пройди перевірку рівня фізичної підготовленості.

Пройди професійно — психологічне тестування.

Надай необхідні документи до підрозділу по роботі з особовим складом військової частини (військового комісаріату) для формування твоєї особової справи.

Підпиши контракт.

За детальнішою інформацією звертайтеся до Івано-Франківського обласного ТЦК та СП за адресою : місто Івано-Франківськ, вул. О. Довженка, 21, тел.: 067 340 6851

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!