Прикарпатців просять обмежити споживання світла, інакше будуть відключення


Завтра, 20 жовтня, по всій території України запроваджують обмеження на користування електроенергією.

Протягом дня, з 7 години ранку до 23 вечора, треба мінімізувати використання електроенергії. Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків.

"Передусім ці обмеження стосуватимуться підприємств і заводів. Але також закликаю дослухатися і населення. Також від сьогодні буде повністю вимкнене вуличне освітлення за виключенням соціально необхідних та критичних об’єктів. Прошу віднестися до цього серйозно. Це вимушений крок. Якщо його не зробити - доведеться готуватися до тимчасових відключень",- каже мер.

Таку ж заяву з проханням обмежити енергоспоживання оприлюднила голова ОДА Світлана Онищук.

"Завтра 20.10.2022 по ВСІЙ Україні будуть вводитися обмеження постачання електроенергії. Сьогодні ворог знову зруйнував генеруючі об‘єкти енергетики. Прошу поставитись до цього серйозно. Починаючи із 7:00 до 23:00 години необхідно мінімізувати користування електроенергією. Це стосується жителів УСІХ областей країни. Якщо цього не зробити слід готуватися до тимчасових відключень. Також, від завтра в містах буде обмежене використання вуличного освітлення. Це вимушені кроки. Тому всі разом працюємо на своєму фронті!",- йдеться у дописі.

Водночас в Укренерго попередили, що завтра застосують контрольовані прораховані обмеження споживачів, щоб система працювала збалансовано.   

"20 жовтня по всій Україні можуть бути застосовані заходи обмеження споживання з 7:00 ранку до 22:00 вечора. Де саме, в який час - дивіться, будь ласка, на сайтах ваших операторів розподільчих мереж (обленерго). Відключення будуть почергові - тривалість черги також визначає обленерго, але не більше 4 годин. Будь ласка, подбайте про те, щоб до завтра, до 7.00 ранку, ви мали заряджені телефони, пауербанки, запас води, ліхтарики і батарейки до них. Теплі шкарпетки і ковдри. І обійми для рідних і близьких. Будь ласка, повідомте про це всіх, хто не користується соцмережами, щоб вони теж були готові. Причина завтрашніх обмежень - дефіцит потужності в системі. Не виключаємо, що з настанням холодів ми проситимемо про вашу допомогу частіше",- кажуть у відомстві.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!