Прикарпатця, що крав "гуманітарку", засудили на п'ять років з іспитовим терміном


За крадіжку гуманітарної допомоги житель Івано-Франківська отримав покарання — п'ять років позбавлення волі зі звільненням від його відбування іспитовим терміном на три роки.

Таким є вирок Івано-Франківського міського суду від 20 грудня, пише "Бліц-Інфо".

Як зазначається, чоловік був членом громадського формування «Штаб оборони Прикарпаття», де під час охорони громадського порядку познайомився з настоятелем Римо-Католицької церкви в Івано-Франківську. Відтак, знаючи про те, що релігійна громада церкви займається благодійною діяльністю та має в наявності продукти, вирішив заволодіти ними шляхом обману та зловживання довірою настоятеля релігійної громади. Тож збрехав настоятелю церкви, що здійснює збір продуктів харчування для потреб Збройних Сил України. Той добровільно  3 березня 2022 року передав шахраю крупи, макарони, консерви та мішок рису на загальну суму 8 730 гривень.

Окрім цього, протягом березня-квітня 2022 року підсудний здійснював охорону приміщення Івано-Франківського драматичного театру імені І. Франка, де на той час знаходився штаб громадської організації "Франківський театр", яка займається благодійною діяльністю та має наявну гуманітарну допомогу для внутрішньо переміщених осіб та на потреби ЗСУ. Відтак, чоловік зайшов зі службового входу та викрадав звідти медичні аптечки, ліхтарики, батарейки, памперси, коробки з різними медикаментами на загальну суму 81339,44 гривень.

Обвинувачений вину у вчинених кримінальних правопорушеннях визнав в повному обсязі, щиро кається у вчиненому. Чоловік зізнався, що все вкрадене відвіз на ринок і продав.

Представники потерпілих на засідання не з`явилися, однак подали до суду клопотання в яких просять проводити судовий розгляд без їхньої участі. Претензій до обвинуваченого не мають, щодо міри покарання покладаються на думку суду.

Обставинами, що пом`якшують покарання, суд визнає щире каяття обвинуваченого, активне сприяння розкриттю кримінальних правопорушень.

Врахувавши всі обставини справи, Івано-Франківський міський суд ухвалив призначити обвинуваченому покарання за сукупністю кримінальних правопорушень у виді позбавлення волі на строк п`ять років.

На підставі ст. 75 КК України, суд звільнив обвинуваченого від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк три роки.

Також суд ухвалив стягнути з обвинуваченого на користь держави 48 522 (сорок вісім тисяч п`ятсот двадцять дві) гривні 97 копійки витрат за проведення судових експертиз.

До теми: Прикарпатець крав гуманітарну допомогу зі складу і намагався продати на базарі



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!