Прикарпатцям радять, як провести експертизу електролічильника


У разі сумніву у правильній роботі приладу обліку споживач може провести експертизу лічильника.

В Прикарпаттяобленерго розповідають, що для цього необхідно:

- Звернутись із заявою в центр обслуговування клієнтів філії для проведення експертизи.

- Після сплати споживачем вартості робіт (експертизи та заміни електролічильника) згідно рахунку виписаного представником філії, споживачу видається Акт повідомлення про направлення на експертизу.

- Лічильник електроенергії, який необхідно дослідити, знімається представником філії, а на його місце встановлюється інший електролічильник згідно Акту на його заміну, з аналогічними або кращими технічними характеристиками.

- Знятий лічильник електроенергії, що підлягає експертизі, пакується в номерний сейф-пакет. Опломбований пакет з лічильником електроенергії передається в СТЗАО АТ «Прикарпаттяобленерго» для проведення експертизи.

- Споживач або його представник з Актом повідомлення про направлення на експертизу протягом 20 днів повинен звернутись в службу технічного забезпечення та автоматизації обліку (СТЗАО) #Прикарпаттяобленерго для проведення експертизи лічильника електроенергії комісією у складі представників АТ та Держспоживстандарту (комісія проводить експертизи кожний понеділок та четвер з 13.00 до 16.00 в приміщенні СТЗАО тел. 0342-59-44-03. Експертиза без присутності споживача (або представника) проводиться у випадку письмової згоди споживача на проведення дослідження лічильника.

У разі підтвердження експертизою неправильної роботи приладу обліку (невідповідності вимогам нормативних документів – ДСТУ, ГОСТ, ПУЕ), філія АТ відшкодовує споживачу витрати пов’язані із проведенням експертизи.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!