Прикарпатцям, які переправляли чоловіків до Румунії, світить до 9 років тюрми


За матеріалами ДБР судитимуть мешканців Прикарпаття та Закарпаття, які за 8-12 тисяч доларів США переправляли чоловіків до Румунії.

Наразі працівники ДБР завершили розслідування та направили до суду обвинувальний.Про це повідомили у теруправлінні ДБР у Львові.

"Організували злочинну групу мешканці Івано-Франківської та Закарпатської областей. Зловмисники підшукували чоловіків, які хотіли незаконно перетнути кордон під час дії воєнного стану. За 8-12 тисяч вони доларів допомагали їм потрапити до Румунії, оминаючи пункти пропуску.  Організатори доправляли ухилянтів автомобілем до кордону ґрунтовими дорогами. Надалі вони мали йти пішки заздалегідь прокладеними маршрутами, щоб уникнути «зустрічі» з прикордонниками. У травні-червні фігуранти намагалися переправити до Румунії двох чоловіків. Під час отримання чергової оплати за свої «послуги» їх затримали працівники ДБР", - зазначають правоохоронці.

Як йдеться у повідомленні, група діяла близько 5 місяців та мала все необхідне для такої діяльності - автомобілі, приміщення, в яких перебували чоловіка, очікуючи переправлення. Вони діяли обережно - обшукували кожного «клієнта» та проводили спостереження. Мали сучасне обладнання для стеження.

"Організатора та трьох учасників злочинної групи обвинувачують у незаконному переправленні осіб через державний кордон організованою групою (ч. 3 ст. 332 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років. Організатора злочинної групи підозрюють ще й у незаконному придбанні та зберіганні боєприпасів (ч. 1 ст. 263 КК України). Один з фігурантів пішов на угоду з правоохоронцями, надав викривальні свідчення щодо лідера ОЗГ. Тож він може відбутися умовним терміном покарання. Арештовано майно фігурантів загальною вартість понад 3,4 млн грн. Зокрема, дві машини та частки у квартирах", - додали в ДБР.

Також суд задовольнив клопотання й передав близько 50 тис. доларів США, які вилучили під час обшуків, до Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Процесуальне керівництво здійснює Івано-Франківська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

 

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!