"Прикарпаття" розгромило "Ужгород" з рахунком 6:0


Дебют Ужгорода в Першій лізі під орудою нового головного тренера Михайла Іваниці видався невдалим.

Іванофранківці у цьому матчі вже з перших хвилин показали свій настрій. На восьмій хвилині після навісу зі штрафного Рудюк головою скинув м’яч на дальню штангу, і Барчук переправив м’яч у за лінію воріт - 0:1, інформує пресслужба клубу

Господарі кинулися вперед усіма силами, провели кілька небезпечних атак, але забили знову гості. Цюцюра промчав по правому флангу, скинув м’яч в штрафну, і Барчук з розвороту вколотив м’яч у сітку - 0:2. Через кілька хвилин після прострілу з того ж правого флангу Федак зрізав м’яч в свої ворота - 0:3.

А непристойним рахунок став всього через дві хвилини. Рудюк отримав передачу в штрафній з центральної зони і з гострого кута перекинув Готру - 0:4. Однак це було ще не все! За кілька хвилин до перерви Прикарпаття знову забило. Сондей пройшов по лівому флангу, навісив на дальню штангу, звідки Цюцюра ударом головою відправив м’яч у дальній кут - 0:5!

Не можна сказати, що команди зупинилися. Як і в першому таймі, Ужгород досить сміливо ходив в атаку, доставляючи неприємності захисним порядкам гостей. Але було помітно, що Пиняшку і Ко не вистачає зіграності. Тим більше, Іваниця вже по перерві замінив Пуканича, який не ввійшов цю гру. 

А ось Прикарпаття на 74-й хвилині ще один свій момент реалізувало. Рудюк обігрався на підступах до штрафного з Геником, і філігранно перекинув Готру. У підсумку - 0:6, і Прикарпаття відверто порадувало якістю гри та реалізацією моментів.

Man of the march: Володимир Рудюк (Прикарпаття)
Дебютант Прикарпаття відмінно увійшов у гру. Відзначився дублем і чудово підігравав партнерам. Браво!

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. 1 тур
«Ужгород» - «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) - 0:6 (0:5)
Голи: 
Барчук (8,29), Федак (32, автогол), Рудюк (34, 75), Цюцюра (42).

Ужгород: Готра, Федак, Допілка, Сартіна (Кобеляш, 46), Ряшко, Шкіндер, Віскребенцев (Чонка, 57), Пуканич (Дуран, 57), Ференцик (Мердєєв, 46), Пиняшко, Хомченко (Тищук, 57).
Прикарпаття: Новак, Сікач, Матушевський, Француз, Лень, Сондей (Геник, 65), Семотюк (Дитко, 67), Рудюк, Волошинович (Воробчак, 62), Цюцюра (Кузьмин, 57), Барчук (Горбаченко, 70).

24 липня 2021 року. 19:00. Ужгород, стадіон "Авангард". + 27 С.
Арбітр: К.Заброда (Київ). Асистенти арбітра: Ю.Ковальчук, Н.Цмоканич (обидва - Львів).
4-й арбітр: Н.Дьордь (Ужгород). Спостерігач арбітражу: Е.Валенко (Львів)

Гольовий рекорд "орлів" Франківська в Першій лізі проти дебютанта

Насправді не зовсім рекорд - у 2018 році "Прикарпаття" перемагало "Зірку" з рахунком 7:1. Тобто кількість голів була більшою. Але відтоді команда стала середнячком Першої ліги, переживало падіння й невеликі підйоми. За рахунком і змістом цієї гри стає цілком зрозуміло, чому керівницто франківського клубу оголосило 48-річного Олега Рипана повноцінним головним тренером без приставки "в.о.".

Дебютні дублі в розіграші цього чемпіонату на рахунку Романа Барчука й новачка Володимира Рудюка, гол Цюцюри і автогол оборонця Федака у відчайдушній спробі зарадити... Насправді голів могло бути ще більше. Могло статися встановлення абсолютного рекорду. Та після 4-го гола центр поля "орлів" дещо спинився, щоб залишились сили на наступні матчі. Грали тільки нападники, яким цікаво було забивати ще і ще для особистих рекордів.

З іншого боку "Ужгород". Команда дебютувала в Першій лізі і вийшло це поганенько. Новий тренер Михайло Іваниця, оновлений склад, але поки що - з потребою робити висновки щодо компактної гри в обороні й елементарному - боротьбі.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!