«Прикарпаттяобленерго» замовило маски втричі дорожче, ніж інші установи


Акціонерне товариство «Прикарпаттяобленерго» підписало договір із ПП «Група Брасс» на закупівлю медичних масок на загальну суму 49 тис. грн.

Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro, пишуть Наші гроші.

За договором придбали трохи більше 4 тисяч захисних тришарових масок, де вартість однієї становить близько 12 грн.

Вже після публікації матеріалу керівник компанії-постачальника Станіслав Онищук листом повідомив, що насправді постачали багаторазові бавовняні маски. «Зважаючи на багаторазовість використання та різницю в матеріалах виготовлення, більш висока ціна на маски в договорах між ПП «Група БРАСС» та ПАТ «Прикарпаттяобленерго», починаючи з червня 2020 року, є очевидною та зрозумілою», – написав він. 

Зазначимо, що перед публікацією цієї новини журналіст редакції намагався отримати коментарі, однак протягом робочого дня не зміг додзвонитися. Крім того, згідно з постановою Кабміну, яка дозволяє спрощену процедуру звітування для боротьби з COVID-19, дозволено купувати саме медичні (хірургічні) маски, а не бавовняні багаторазові.

Наприклад, Івано-Франківський медичний університет замовив захисні маски по 5 грн/шт, а онкологічний диспансер у Маріуполі – по 4,5 грн/шт.

Ще дешевше такий товар придбають у Одеському центрі зайнятості. Для них одна маска коштуватиме 4 грн/шт, тобто втричі дешевше, ніж замовило «Прикарпаттяобленерго».

Як свідчить дослідження проведене «Наші гроші. Львів», ціна на цей засіб індивідуального захисту почала зростати після початку пандемії, і до середини квітня ціна коливалася від 13 до 18 грн. Потім ціни почали знижуватися, і сьогодні бюджетні установи купують медичні маски переважно від 4 до 6 гривень за одиницю.

Варто зауважити, що Івано-Франківська область належала до тих, де ситуація з масками навіть у піковий період високих цін була найкращою. Завдяки роботі тут «Івано-Франківського учбово-виробничого підприємства українського товариства глухих», який зміг забезпечити пошиття великої кількості масок у короткий термін, навіть протягом березня-квітня ціна на маски була 5-5,6 грн.

Власником приватного підприємства «Група Брасс» є мешканець Івано-Франківська Станіслав Онищук. Він також є співзасновником та керівником клініки естетичної хірургії «Брасс», яка також розташована в Івано-Франківську.

З початку 2020 року «Група Брасс» підписала 153 контракти на загальну суму 2,94 млн грн.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!