Представник фірми нардепа Мулика каже, що бібліотека лише виграє від переїзду зі стометрівки


Навчально-методичний центр культури і туризму Прикарпаття і Івано-Франківську обласну бібліотеку для юнацтва пропонують виселити в приміщення торгового центу на Південному бульварі.

Нагадаємо, фірма «ІФ-РЕНТ» депутата Верховної ради Романа Мулика хоче отримати майже 1000м2 на стометрівці в обмін на свої три офіси в торговому центрі за адресою Південний бульвар, 22. Прикметно, що там зараз знаходить магазин секонд-хенду.

Така інформація викликала обурення у депутатів та громадськості. 

Натомість представник нардепа від "Слуги Народу" Валерій Селянін переконує, що бібліотека від переїзду лише виграє. 

"Основна мета - не просто обміняти приміщення, а обміняти приміщення, яке має площу 1583 м2. Тобто, наполовину більше. Нова площа повністю задовільнить потреби обласної бібліотеки юнацтва та навчально-методичного центру культури і туризму. Ми гарантуємо створення комп'ютерного класу в цих приміщеннях та забезпечення відповідним обладнанням, яке було б зручне і необхідне для роботи. У новому приміщенні буде можливість зробити сучасну бібліотеку і начально-методичний центр",- пояснив Валерій Селянін.

Щодо будинку на Незалежності, то представник фірми не готовий відповісти, що там планують зробити. За його словами, об'єкт на стометрівці не планують перебудовувати, а тільки реставрувати, пише Бліц-Інфо.

"У нас наразі немає бізнес-плану з цього приводу. Будинок є пам'яткою культурної спадщини, тому точно перебудовувати його ніхто не буде. Маємо на меті повністю відреставрувати будівлю. Об'єкт буде проведений до ідеального стану, щоб ця пам'ятка архітектури збереглася для мешканців нашого міста", - переконує представник фірми"ІФ-РЕНТ".

Більше про це у відео Суспільне.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!