Про безпеку прикарпатців під час виборів дбають понад 7 тисяч рятувальників


Понад 7 000 рятувальників та понад 100 одиниць спецтехніки Управління ДСНС в Івано-Франківській області гарантують безпеку громадян під час проведення місцевих виборів

25 жовтня, на цілодобовому чергуванні перебуває понад 700 чоловік особового складу У ДСНС області та понад 100 одиниць пожежно-рятувальної та спеціальної техніки.

Напередодні виборів працівники Управління ДСНС України в Івано-Франківській області проводили інформаційно-роз’яснювальні рейди по виборчих дільницях на території області. Рятувальники оглядали приміщення виборчих дільниць щодо дотримання правил пожежної безпеки, в тому числі на предмет наявності первинних засобів пожежогасіння, перевірили стан евакуаційних виходів, справність електромережі тощо. Окрім того рятувальники, провели інструктажі з членами виборчих комісій, нагадали, як користуватись вогнегасниками та про першочергові дії, що слід вжити у разі виникнення надзвичайної ситуації.

Управління ДСНС України в Івано-Франківській області ще раз нагадує, про заборону заміни стандартних плавких запобіжників саморобними чи застосовувати замість них металеві предмети, обгортати електролампи розжарення папером чи легкозаймистими матеріалами, підключати до освітлювальної мережі потужні електролампи чи інші електричні споживачі, які можуть призвести до перевантаження електропроводки, навішувати на електропроводку, штепсельні розетки, електроарматуру плакати, гасла, портрети, одяг та інші предмети, самостійно підключати додаткові струмоприймачі до електромережі, робити ремонт електропроводки, а також використовувати у приміщеннях виборчої дільниці тимчасові електроподовжувачі та з’єднання електропроводів у «закрутку».

У випадку виникнення надзвичайної ситуації на виборчій дільниці чи в суміжному з ним приміщенні необхідно негайно повідомити Службу порятунку «101», вжити заходи з евакуації людей, ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та гасіння пожежі наявними первинними засобами пожежогасіння, а також організувати порятунок майна, що знаходиться у приміщеннях. Інформує У ДСНС України в Івано-Франківській області