Про Схід очима волонтера, потребу в теплих речах і бойовий дух, який зашкалює


Днями члени ГО «Самооборона» повернулися зі Сходу. Возили військовим теплі речі, продукти харчування, засоби особистої гігієни, питну воду та багато чого іншого, зібраного волонтерами на території області.

Як розповідає координатор «Самооборони» зі збору і відправлення на Схід Андрій Паляниця, який уперше від початку збройного конфлікту побував у зоні АТО, в продуктах харчування гострої потреби бійці не відчувають. Волонтери з різних регіонів постачають усе найнеобхідніше. Найголовніше – це теплі речі, адже на носі зима, а дехто з військових одягає по 3-4 светри, не маючи теплого бушлата.

«Коли ми приїхали на третю точку розвантаження, побачили: хлопці ходять у шкарпетках та шльопанцях, - продовжує самооборонівець. – Навіть літнього взуття бракує. Але є повністю укомплектовані частини і хлопці самі просять віддати привезене тим, кому це більше потрібно».

Ставлення місцевого населення до українських військових різне. Координатор зауважує, що молодь розуміє ситуацію, свідоміше ставиться до розвитку подій. А от старші люди здебільшого дивляться «з-під лоба», запитують, навіщо приїхали.

За словами Андрія Паляниці, військові дуже цінують внесок волонтерів у забезпечення армії, дякують за все, що ті роблять. І відзначає бойовий дух військових. Наголошує: патріотизм та оптимізм бійців просто зашкалює, пише Галицький кореспондент.