«Прогнозування, попередження та ліквідація наслідків повеней і паводків у Карпатському регіоні»: запрошуємо до участі в науково-практичному семінарі


15 липня об 11.00 на базі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу в онлайн-режимі відбудеться науково-практичний семінар «Прогнозування, попередження та ліквідація наслідків повеней і паводків у Карпатському регіоні».

Основна мета заходу – сформувати та рекомендувати конкретні пропозиції для ухвали семінару щодо звернення до Кабінету Міністрів України, міністерств, відомств, управлінь, наукових установ з напрацювання програм, заходів і необхідного фінансування, спрямованих на зменшення проявів шкідливої дії вод та мінімізацію завданих збитків.

У науково-практичному семінарі візьмуть участь: перший заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Марія Савка, ректор ІФНТУНГ, академік НАН України Євстахій Крижанівський, начальник Управління ДСНС в Івано-Франківській області Володимир Чернецький, доктор геолого-мінералогічних наук, професор кафедри екології ІФНТУНГ Олег Адаменко, начальник Дністровського БУВР Роман Михайлюк та інші провідні науковці, практики і представники органів влади.

Відзначимо, що вирішення цієї проблеми сьогодні на часі, як ніколи. Повінь 2020 року нанесла великої шкоди населеним пунктам, сільськогосподарським угіддям і господарським об’єктам. Щорічні соціально-економічні й екологічні збитки від катастрофічних паводків і повеней за експертними оцінками становлять десятки млрд. гривень. Особливо збитковими є наводки у Карпатському регіоні. Небезпечним проявом шкідливої дії вод є підтоплення територій населених пунктів, сільськогосподарських угідь та пошкодження господарських об’єктів. Площі природного та техногенного підтоплення в Україні становлять близько 24% від загальної площі території. В останні роки діяльність центральних і місцевих органів влади зосереджується, в основному, на ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з проявами шкідливої дії вод, а не на вжитті заходів щодо їх попередження та мінімізації. Причиною ситуації, що склалась, є, насамперед, відсутність національної програми, недотримання природоохоронного законодавства, систематичне невиконання затверджених у минулому програм і відсутність належного контролю за їх реалізацією.

Запрошуємо всіх небайдужих долучитись до обговорення й напрацювання пропозицій щодо зменшення проявів шкідливої дії вод та мінімізацію завданих збитків від повеней і паводків у Карпатському регіоні.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!