Промприлад.Реновація розпочав наступний етап залучення інвестицій


Понад $5 млн залучених інвестицій, 425 інвесторів, 16% реалізованого проєкту та 25 резидентів. 7 липня стартує наступний етап залучення інвестицій у Промприлад.Реновація.

Минулий етап інвестування, який завершився у грудні 2019 року, ознаменувався для Промприлад.Реновація успіхами у залученні коштів від інвесторів: сумарно вкладення у розвиток проєкту склали понад $5 млн інвестицій, і ще $760 тис. грантових коштів було залучено на розвиток соціальної інфраструктури. 

У січні 2020 року Промприлад.Реновація викупили завод та реконструювали перших 6 тис. кв. м приміщень, в яких вже працюють та розвиваються стартапи, бізнеси, мистецькі, освітні та урбаністичні проєкти. Попри пандемію та її економічні наслідки, ми активно розвиваємось навіть у цей період. Протягом останніх трьох місяців на Промприладі стартували нові проєкти: зокрема, R&D center екологічного одягу Framiore та мейкерспейс «Відкрий цех».

«У червні 2020 року була здійснена перша переоцінка активів Промприлад.Реновація за міжнародними стандартами, яка зафіксувала зростання вартості акцій фонду проєкту на 21% у порівнянні зі стартовою ціною. І це на фоні загального економічного спаду в країні», – коментує результати діяльності проєкту генеральний директор та ініціатор проєкту Юрій Филюк.

Зараз починається наступний етап реалізації проєкту, згідно з яким передбачається протягом наступних трьох років здійснити повну реконструкцію приміщень заводу площею 28 тис. кв.м та побудувати ще понад 10 тис. кв. м розвиткової інфраструктури. 

«Наша місія в цьому проєкті – це створення великого соціального ефекту для міста, регіону та країни. А також – економічної доданої вартості для інвесторів», – відмітив генеральний директор та ініціатор проєкту Юрій Филюк.

Станом на сьогодні проєкт вже об’єднав 425 співінвесторів і 32 партнерів, серед яких такі організації і фонди: уряди Швеції, Канади, SRI International (Стенфордський інститут досліджень), CANactions, Фонд «Відродження», Robert Bosch Foundation, BMW Foundation, Impact Hub Odessa, Івано-Франківська міська рада.

Вже з 7 липня 2020 року стартує наступний етап інвестування у Промприлад.Реновація! Долучайтеся, адже кожен може стати частиною проєкту, який змінює світ на краще.

Промприлад.Реновація — проєкт, що трансформує старий завод у центрі Івано-Франківська на осередок креативної та інноваційної економіки регіону. Згідно з інвестиційним планом до 2024 року планується залучити понад 700 млн грн у проєкт, повністю переобладнати 4 будівлі заводу, побудувати два новітні корпуси, створити парк. Площа центру на фінальному етапі складе понад 37 тис. кв. м. Це проєкт зі сфери імпакт-інвестування, де інвестори одночасно вкладають в соціальний вплив на регіон та отримують повернення інвестицій у вигляді дивідендів. Станом на сьогодні проєкт вже зібрав понад 130 млн грн від 425 інвесторів – міжнародних організацій, компаній та приватних інвесторів. Близько 16% просторів заводу вже ревіталізовано: для перевірки гіпотез та відпрацювання процесу реконструкції запущено пілотний поверх. Загалом, у проєкті вже функціонують 25 організацій і компаній-резидентів. Atlantic Council назвав його «найбільш вражаючим проєктом громадянського суспільства в Україні», ООН Partnership For Sustainability Award визнали Промприлад найкращим у категорії «Економічний розвиток». Проєкт також має широке міжнародне визнання: презентований у Давосі, Стенфорді, Оксфорді, Палаті Лордів Великої Британії. Офіційно підтримуваний урядами Канади та Швеції, Промприлад має десятки міжнародних партнерів та інвесторів.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!