Пророцтва: коли закінчиться війна в Україні


Люди завжди старалися заглянути у майбутнє. А в часи перемін, війн, криз інтерес до пророцтв зростає. Погодьтеся, хочеться почути від когось, наділеного надприродними здібностями, про те, що всі негаразди скоро закінчаться і все буде добре.

Якщо ж пророцтво буде не настільки райдужним, як чекалося, то завжди можна йому не вірити. Тим більше, що найчастіше передбачення написані без конкретної вказівки на час чи країну, дещо розмиті й не мають ніякого логічного обґрунтування – тож трактувати їх можна як завгодно. А в інтернеті знаходимо пророцтва на всі смаки та політичні уподобання!

Часто більше значення має те, хто трактує пророцтва, ніж те, що у пророцтвах написано. Наприклад, пророцтва відомої болгарської провидиці Ванги про Україну 2014 року можна пояснити по-різному.

«Те, що об’єднувалося, - розсиплеться на шматочки. Це буде поруч з Росією», - записала слова віщунки її помічниця Вітка Петровскі. Дотепер вважали, що це пророцтво стосується Євросоюзу, але після анексії Росією Криму пов’язали ці передбачення з Україною. Заднім числом.

«Все частіше будете ви зустрічати людей, які очі мають, та не бачать, вуха мають, та не чують…», - наводить слова баби Ванги її стенографістка Бойка Цвєткова. Ці слова можна трактувати як недостатню реакцію Заходу на події в Україні. А, може, це про виборців та передвиборчі програми кандидатів?

А тепер вже зовсім неоднозначне пророцтво: «Все розтане, немов лід, тільки одне залишиться недоторканим - слава Володимира, слава Росії. Занадто багато принесено в жертву. Ніхто не зможе зупинити Росію. Все змете вона зі свого шляху і не тільки збережеться, але і стане володарем світу». Росіяни в захваті! Але про якого Володимира йде мова, Володимира Володимировича чи князя Володимира? Мабуть, про останнього. Відповідно, якщо під терміном «Росія» розуміти «Русь», «Київську Русь», то задоволеними уже будуть українці.

Згодіться, важко однозначно трактувати пророцтва Ванги, тож звернемося до «класики жанру» – катренів Нострадамуса.  В Україні «Пророцтва» Мішеля Нострадамуса вивчав кандидат технічних наук Олександр Лазарєв. На його думку, майбутнє сьогоднішньої України – «Борисфена» –французький провидець описав лише у двох катренах: перша згадка стосується аварії на Чонобильській АЕС в 1986 році, друга - долі України в 23-му столітті, коли на українських теренах виникне нова світова релігія, формування якої розпочате в 998 році – як відомо, час хрещення Русі. Цікаво, але про якусь нову світову «білу» релігію говорила й Ванга.

А що говорять про події в Україні сучасні провидці? Як часто буває серед екстрасенсів, астрологів, магів, немає однозначної відповіді, більше того, прогнози даються діаметрально протилежні.

Відомий астролог Павло Глоба ще в 2010 році передбачив, що до 2014 року в Україні будуть існувати де-факто дві не залежні одна від одної адміністрації при збереженні формальної цілісності території – приблизно в тому ж форматі, що сьогодні в Молдові. Східноукраїнська федерація не буде підпорядковуватися Києву та де-факто стане частиною Російської імперії, Крим же стане українською Чечнею. А ще через 15 років, після падіння США, нібито Україна, Росія та Білорусь об’єднаються у Східноєвропейський блок. Але, як показує історія, далеко не всі прогнози Глоби збуваються.

Загалом, астрологи першопричину усіх подій в Україні бачать у розташуванні небесних світил і ніяк не пов’язують ці події з суспільними, економічними чи політичними передумовами. Так, одеський астролог Влад Росс у всіх бідах України звинувачує планету Марс. Зворотний рух цієї планети якраз розпочав довгу смугу військових дій. Проте розпаду країни астролог не передбачає.

Екстрасенс Сергій Шевцов-Ланг у кровопролиттях винить іншу планету – Уран, яка зараз перебуває в агресивній стадії і виходити з неї поки що не збирається. Отже, на думку Шевцова-Ланга, війна буде тліти до 2019 року. Молодий російський екстрасенс взагалі пророчить Україні з 2015 року повний Апокаліпсис, тому що вона перестане «дружити» з «братньою» Росією.

Фатіма Хадуєва вважає агресію Росії щодо України не війною, а «дрібною родинною сваркою», нав’язаною США чи ЄС.

Ознайомлюючись з прогнозами деяких російських ясновидців, виникає  питання: а чи не підпрацьовують вони часом у ФСБ?

Але серед російських астрологів є й такі, що дають більш оптимістичні прогнози для України. Засновник Московської академії астрології М. Левін вказує, що Україна має всі шанси зберегти єдність, але для цього треба докласти багато зусиль. Особливо важливим для України він вважає період кінця вересня – час, коли можна вирішити багато конфліктів шляхом діалогу.

Цікаво, що М. Левін в 2012 році прогнозував, що Путіну залишилося бути при владі два роки. Час минає!

Олена Розенберг вважає збройний конфлікт в Україні способом переділу влади між сильними світу, попереджає, що на українцях випробовуються якісь психологічні технології керування людьми. Проте і вона, хоч і туманно, вказує, що все для України закінчиться добре.

Про швидке завершення збройного конфлікту в Україні говорить одеський нумеролог Марсель Камалетдінов. За його підрахунками виходить, що досить скоро Україна отримає необхідну допомогу, що зміцнить її становище. А мир в Україні настане 2 листопада 2014 року, коли Сатурн буде послаблений.

На завершенні війни в листопаді наголошує також український астролог Назар Лебяк. Він вважає, що повністю АТО завершиться до весни наступного року. Щодо повернення Криму, то найближчим часом передбачається малоефективна юридична боротьба і щонайменше рік Крим ще буде у складі Росії. Проте Україна залишиться незалежною. Цікаво, що саме цей екстрасенс передбачив події Майдану.

Хаял Алекперов, хоч і не бачить швидкого завершення конфлікту, проте вважає, що найтрагічніші події залишилися в першому півріччі, а тепер потрібно очікувати поступового спаду напруги.

Український астролог Олександр Валентинович вказує, що воєнні дії на сході України закінчаться до кінця жовтня, вибори не приведуть до парламенту нових партій – тільки назви зміняться, а загалом, політичне та економічне покращення Україна отримає аж у 2019 році. Росію, на його думку, чекають економічні проблеми уже в 2015 році, а через два роки територія Росії почне розпадатися.

Білий маг з Одеси Олексій Григораш бачить розквіт України в 2017 році.

Про важкі випробування, які чекають Україну, говорив у своєму останньому інтерв’ю в 2009 році наш земляк мольфар Нечай: «Один народ, свій став ворогом між собою, і це третя сторона зробила». Проте в майбутньому все налагодиться, коли прийде час, зазначав він.

Ворожка Калина з с. Верховина теж вважає, що Україна переможе, але це буде іще не скоро.

Що стосується передбачень долі Януковича чи Путіна, то етика не дозволяє екстрасенсам вказувати, коли і як хто помре…

Вірити чи не вірити передбаченням екстрасенсів – кожен вирішує сам. Відомо, що церква застерігає віруючих від походів до екстрасенсів, ворожок, чаклунів та від читання гороскопів і пророцтв. Про майбутнє людства найкраще написано у Книзі на всі часи – Біблії, проте описані в ній майбутні події стосуються усього людства, а не тільки України. І написані вони для спасіння людей, а не для задоволення їх пустої цікавості.

Можна вірити екстрасенсам і провидцям, а чи не краще уже, нарешті, покладаючись на Божу волю, повірити у себе, у свій здоровий глузд і будувати незалежну, єдину, сильну й справедливу Україну, не зважаючи на те, що понафантазовували дідусь Нострадамус, бабуня Ванга чи сучасні доморощені «пророки»!

Наталія Храбатин, Галицький кореспондент