Протестувальники з Галича приїхали добиватись справедливості в облраду


У четвер, 23 липня, в Івано-Франківську відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, антикорупційної політики, люстрації та очищення влади.

Зокрема, на засідання комісії приїхали протестувальники з Галича. Які сьогодні перекривали дорогу, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Мешканка Галича Ольга Головашкіна розповіла, що сьогоднішнім перекриття дороги хотіли привернути увагу обласного та районного керівництва до своєї ситуації.

Жінка розповіла, що під час паводку її та інші будинки були пошкоджені. Втім, коли ходила комісія часто у будинки не заходили, це пояснювали тим, що над будинками літає квадрокоптер та фіксує всі пошкодження.

«Особам, у будинках яких була вода повинні виділити по 200 тисяч. Таких людей є 129. Однак, у нас є близько 500 осіб, в яких вода була вище коліна і їхні будинки потребують капітального ремонту.  Згідно з розпорядженням КМУ їм повинні виділити по 500 тисяч, але цього не відбулось. У нас також є люди, яких просто не включили у списки», - розповіла мешканка Галича.

Водночас депутати вважають, що місцева влада перевищила свої повноваження. Відтак, заступник голови комісії, свободівець Сергій Федорців запропонував людям більше не перекривати дорогу, а підготувати всі матеріали та приїхати на сесію обласної ради.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!