Прикарпатці хочуть поглиблення зв’язків із Маріуполем


Делегація з Івано-Франківська повернулася з міста Маріуполя. Поїздка відбулася в рамках проекту «Галичина—Донеччина. Разом ми — сила».

До її складу ввійшли депутати обласної ради — Ярослава Гоголь і районної ради — Марія Рудик, артист-аматор Віктор Струк, скрипач Ярослав Бибик, ігумен  Манявського Хресто-Воздвиженського чоловічого монастиря отець Феогност, волонтер ГО «Народна самооборона Івано-Франківської області» Андрій Паляниця та журналіст ОДТРК «Карпати» Світлана Гаєвська.

Під час поїздки на схід наші волонтери зустрілися з керівництвом приазовського міста, обговорили подальші можливі кроки співпраці між Маріуполем та Прикарпаттям у соціальній, культурній та освітній сферах, відвідали військових, які перебувають у лікарні м. Маріуполя, та зустрілися з бійцями Івано-Франківського міліцейського батальйону спеціального призначення, виступили на сцені перед бійцями Національної гвардії та жителями міста.

Також волонтери відвідали дитячий будинок сімейного типу і реабілітаційний центр дітей з особливими потребами, провели благодійну виставку робіт, виготовлених дітьми з особливими потребами та учнями Вищого художнього професійного училища №3 м. Івано-Франківська. Під час акції зібрано 1 300 гривень і ці кошти передано на потреби військових. 

Прикарпатські активісти наголошують на важливості проведення просвітницьких заходів та підтримки співвітчизників, які перебувають в умовах війни.

Галичина