Прикарпатці мають розраховуватись за використаний до 1 липня газ за старими рахунками


З 1 липня господарську діяльність із постачання природного газу споживачам здійснює ТОВ «Івано-Франківсьгаззбут»

9 липня директор департаменту промисловості та інфраструктури облдержадміністрації Сергій Подошва провів робочу зустріч з керівником ТОВ «Івано-Франківсьгаззбут» Ю.Пилипівим. У ході зустрічі відмічено, що на виконання статті 16 Закону України «Про засади функціонування ринку природного газу» від 08.07.2010р. № 2467 в Україні проведені заходи з відокремлення функцій з розподілу і постачання природного газу.
4 червня п.р. на засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, прийняті рішення про:

- анулювання ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу за регульованим тарифом ПАТ «Івано-Франківськгаз»;
- видачу ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу за регульованим тарифом ТОВ «Івано-Франківськгаззбут».

На підставі цього,  з 1 липня господарську діяльність з постачання природного газу споживачам області здійснює ТОВ «Івано-Франківськгаззбут». Тому розрахунки за використаний з 1 липня природний газ  будуть проводитись за новими розподільчими рахунками з ТОВ «Івано-Франківськгаз збут».

При  цьому, погашення заборгованості, яка була допущена споживачами до  1 липня, необхідно проводити з ПАТ «Івано-Франківськгаз» та  ПАТ «Тисменицягаз».

На даний час товариством організована робота з укладання договорів на постачання природного газу з юридичними та фізичними особами.

Відповідно до вимог Закону України «Про здійснення державних закупівель» у зв’язку зі  зміною постачальника  природного газу, виникла також необхідність проведення  нових процедур закупівель.